Як чинити в разі домашнього насильства і до кого звертатися: відповідь МВС України

Домашнє насильство може змусити інших людей сумніватися в необхідності допомоги постраждалій людині, оскільки не завжди оточуючі усвідомлюють те, що відбувається, а жертви нерідко бояться просити про підтримку.

Деталі

У Міністерстві внутрішніх справ України пояснили, як слід чинити в ситуаціях, коли проти вас застосовують насильство або ви стали свідком подібного поводження.

Відсутність травм не завжди вказує на безпеку людини, адже домашнє насильство може проявлятися у формах сексуального примусу, економічних обмежень з боку партнера або психологічного тиску.

Насильство не пов’язане з певною статтю чи віком, тож у всіх випадках потрібно реагувати та допомагати. Важливо пам’ятати, що жертвами насильства, як і самими кривдниками, можуть бути не лише чоловіки, а й жінки.

Агресивна поведінка — вибір кривдника, тому саме він несе відповідальність за свої дії.

Якщо ви зіткнулися з проявами насильства, потрібно зателефонувати за номером гарячої лінії 15-47 і розповісти деталі події.

Також можете повідомляти про факти знущань з інших людей за телефоном 102 та за іншими контактами, які МВС зібрало за посиланням.

 

Додати коментар