Працевлаштування, забезпечення житлом та інтеграція переселенців – пріоритети діяльності Ради з питань ВПО – брифінг КОВА (ВІДЕО)

Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при  Київській ОВА займається питаннями  сприяння вирішенню житлових питань та працевлаштування ВПО, допомогою в їх культурній інтеграції до громад, які їх приймають, а також підтримкою та стимулюванням релокованого на територію області бізнесу. Про пріоритети роботи  розповів під час брифінгу голова Ради з питань ВПО Олександр Явтушенко.

«Крім цього, діяльність Ради спрямована на подання пропозицій та рекомендацій щодо розвитку державно-приватного партнерства для вирішення питань адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб в територіальних громадах, подання пропозицій щодо прийняття нових та внесення змін до чинних нормативно-правових актів у сфері захисту прав та інтересів ВПО, налагодження співпраці з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності, представниками громадських об’єднань, міжнародних і наукових організацій, засобів масової інформації, інших інститутів громадянського суспільства з питань захисту прав та інтересів ВПО», – розповів Олександр Явтушенко.

Також при Раді з питань ВПО діє постійний дорадчий експертний орган із правозахисників, представників офісу Омбудсмана, міжнародних донорів та фондів. Така взаємодія дозволяє оперативно і фахово опрацьовувати великі масиви даних, генерувати постійні пропозиції до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Кабінету Міністрів України для вдосконалення чинного законодавства у сфері прав і свобод ВПО, а також звертатися за наданням гуманітарної допомоги для найуразливіших верств населення.

Нагадаємо, Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при Київській обласній військовій адміністрації була утворена розпорядженням начальника КОВА Руслана Кравченка 31 серпня 2023 року..До її складу входять 18 осіб, з яких 6 – представники ОДА, що займаються питаннями соціального захисту населення, служби у справах дітей, охорони здоров’я, освіти і науки, житлово-комунального господарства, економічного розвитку; 9 – внутрішньо переміщені особи, зареєстровані на території Київської області, а також 3 представники громадських організацій, які здійснюють свою діяльність у пристоличному регіоні. Представники цих організацій також є вимушеними переселенцями.

Усю інформацію про діяльність Ради можна знайти на сайті Київської обладміністрації в розділі «Громадськості» – «Допомога внутрішньо переміщеним особам». Там також публікується вся інформація щодо прийнятих радою рішень, протоколи засідань тощо. Окрім того, засідання ради транслюються у прямому ефірі на сторінці ради у Facebook.

Надіслати звернення до Ради ВПО можна на адресу електронної пошти: rada_vpo@koda.gov.ua.

Додати коментар