У місті відбувся фестиваль творчості «Повір у себе»

Напередодні Міжнародного дня інвалідів Центр соціальних служб Переяславської міської ради традиційно проводить фестиваль творчості дітей та молоді з інвалідністю «Повір у себе».
Цього року 40 дітей з інвалідністю гостинно зустріла Світлиця НІЕЗ «Переяслав». У простір закладу, який вже потроху вбирається у новорічну атрибутику, органічно вписалася виставка творчих робіт учасників фестивалю та благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.
Творчі роботи дітей вирізнялися майстерністю, оригінальністю самобутністю. Таким чином діти з інвалідністю соціалізуються, знаходять друзів.
Директор Центру соціальних служб Юлія Лялька, вітаючи учасників фестивалю зазначила, що війна не відміняє дитинство і якщо цей виклик став нашою реальністю, у руках дорослих – зробити все можливе, щоб навіть у час війни, діти могли радіти, насолоджуватись життям, грати, розвиватись, творити.
Старший наукового співробітник Заповідника Наталія Ревега разом з музейниками підготувала для гостей фестивалю захоплюючий майстер клас з виготовлення зимової композиції, адже новорічні свята символізують втілення дитячих мрій та віру у диво. Діти активно поринули в процес творчості, заняття сприяло тому, щоб вони відволіклися, відкрили свій емоційний світ, вчилися активно взаємодіяти з ровесниками.
Чудову атмосферу свята та єдності забезпечили номери художньої самодіяльності у виконанні учасників фестивалю Олександра Прокопенка та Олександра Острадчука.
Діти завжди захоплюються своїми улюбленими героями та мріють зустрітися з ними особисто і такий чудову можливість їм подарував Центр соціальних служб – на свято завітав талісман рятувальників і улюбленець дітвори пес Патрон. Його поява виклала у дітей вибух емоцій, вони танцювали, співали разом з ним, обіймали свого кумира, радо фотографувалися з песиком.
У підсумку заходу відбулося урочисте нагородження дипломами фестивалю переможців конкурсу творчих робіт та учасників художньої самодіяльності. Усі діти, які взяли участь у фестивалі, отримали набори канцтоварів та солодощів. Солодощі юним учасникам фестивалю надала служба у справах дітей та сім’ї Переяславської міської ради.
Кошти, зібрані на благодійному ярмарку-продажу робіт дітей, а це 2 тисячі гривень, були урочисто передані волонтерці Інні Марченко.
Ніщо не прикрашає людину, як добро, адже це найцінніше, що може робити кожен із нас. Кожен в цьому світі може мати свого янгола і кожен небайдужий зможе стати янголом для іншого. Незважаючи на складні випробовування сьогодення, соціальні працівники разом з музейниками зуміли подарувати дітям святковий настрій, тепло і радість, надію на краще майбутнє.
 
Провідний фахівець із соціальної роботи                                                                   Майя Погребна

Додати коментар