Навіть каштани можуть допомогти ЗСУ: переяславські старшокласники започаткували акцію

Старшокласники Переяславської гімназії №2 взялися збирати каштани у парку Тараса Шевченка. Плоди каштанового дерева вони хочуть здати підприємцеві, аби заробити гроші на благодійність, повідомляє Proslav.

Про ініціативу здавати каштани знають далеко не всі переяславці. 

 Лідери шкільного самоврядування другої гімназії про переробку каштанів дізналися із соцмереж. Другий день поспіль разом зі своїми педагогами вони гуртуються і йдуть до парку збирати каштани. До занять – а навчаються старшокласники у другу зміну – встигають назбирати до десяти відер.

Таким чином підлітки не лише роблять парк чистішим, а ще й долучаються до благодійності: зароблені кошти вони хочуть віддати на потреби військових. За словами заступниці директора з виховної роботи Наталії Литвин, у гімназії постійно збирають і здають на переробку макулатуру. А тепер вирішили влаштувати ще й таку екологічно-благодійну акцію.

Місць, де можна здати кінський каштан у Переяславі, напевно, небагато. У місцевій фейсбук-спільноті ми знайшли одне оголошення: очищені від шкірки каштани, не цвілі та без зайвого сміття можна здати до пункту за адресою: вул. Ярмаркова, 54 (біля третьої гімназії). Ціна за кілограм каштанів – 4 гривні.

Далі плоди каштанів сушать і здають фармацевтичним компаніям. З них виготовляють ліки для опорно-рухового апарату, мазі, косметику, шампуні та багато іншого.

Які лікувальні властивості плодів каштану?

Після обробки з них виготовляють ліки проти варикозу. А екстракт каштану застосовують при лікуванні забитих місць, різних травм і синців.

На основі екстракту каштану виготовляють косметичні засоби для збереження краси і молодості. Вони покращують мікроциркуляцію, зменшують застій крові у поверхневих шарах шкіри і захищають від негативної дії ультрафіолету. Екстракт каштану часто є компонентом антицелюлітних засобів, оскільки зменшує набряки і тонізує шкіру, вирівнюючи її поверхню. Каштан також додають до складу шампунів, бальзамів, масок і сироваток, що стимулюють ріст волосся та перешкоджають утворенню лупи.

Хоча кінський каштан очищає повітря від вихлопних газів і вбирає їх, втім медпрепарати, які виготовляють на його основі, ніякої загрози для здоров’я не несуть, бо усі їхні компоненти підлягають ретельній перевірці.

Додати коментар