До уваги споживачів послуг водопостачання, водовідведення та очистку стоків, які надаються КП Переяславське ВУКГ

Шановні абоненти!

На виконання п.5 рішення виконавчого комітету Переяславської міської ради від 19.09.2023 № 292-19 «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання, водовідведення та очистку стоків для всіх груп споживачів КП Переяславське ВУКГ» повідомляємо, що з 01.10.2023 змінюються тарифи на централізоване водопостачання, водовідведення та очистку стоків. 

На підвищення вартості  централізованого водопостачання,  централізованого водовідведення та очистку стоків вплинули чинники, які не залежать від підприємства, а саме: стрімке зростання вартості електричної енергії, запасних частин та матеріалів, а також зростання розміру основних податків. В діючому тарифі вартість електроенергії закладена у розмірі 3,56 грн. з ПДВ за 1 кВт, в плановому тарифі вартість електроенергії закладена у розмірі 7,35 грн. з ПДВ за 1 кВт, проте на даний час фактична вартість електроенергії становить 7,91 грн. з ПДВ за 1 кВт.

Порівняння вартості електроенергії

Електроенергія Тариф на електроенергію включений до діючого тарифу ( з ПДВ) грн. Тариф на електроенергію  включений до планового тарифу  ( з ПДВ) грн. % збільшення
3,56 7,35 106,5

 

Зростання фонду заробітної плати підприємства  в свою чергу призводить до зростання витрат на оплату праці які є вагомою складовою тарифу.

Приведення тарифів до економічно обгрунтованого рівня є об’єктивним  та необхідним заходом для належного функціонування підприємства, що забезпечує споживачів питною водою та послугами водовідведення.

Впорядкування тарифів на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та очистку стоків  до економічно обгрунтованого рівня забезпечить для  підприємства утримання якості надання послуг на належному рівні, дотримання та виконання норм трудового законодавства, беззбиткову діяльність,  підвищення надійності та  якості усунення аварійних ситуації на мережах.      

Враховуючи вплив всіх елементів витрат новий тариф для всіх груп споживачів з 01.10.2023 становитиме:

Послуга Новий тариф  грн/м3 з ПДВ % збільшення нового тарифу Розмір збільшення у грн. нового тарифу  по відношенню до попереднього тарифу
Водопостачання  без повірки лічильників для населення

 

Водопостачання  без повірки лічильників для організацій

 

           21,30

 

           21,30

         48,5

 

         14,8

                 6,96

 

                 2,74

Водовідведення для       населення

 

Водовідведення для       організацій

 

  Очистка стоків

           45,00

 

           45,00 

 

           25,30

          37,7

 

          4,7

 

         28,2

               12,32

 

                2,00

 

                5,56

Адміністрація КП ВУКГ

             

Додати коментар