Новий навчальний рік у закладах освіти Переяслава розпочнеться 1 вересня 2020 року

Новий навчальний рік у закладах освіти Переяслава розпочнеться 1 вересня 2020 року.

Наше основне завдання – це збереження здоров’я дітей, вчителів та обслуговуючого персоналу.
В усі заклади освіти закуплено засоби індивідуального захисту, миючі та дезінфікуючі розчини.
Зокрема придбано:
– для працівників закладів освіти 30 тисяч масок на суму 135 тис грн;
– для загальноосвітніх, дошкільних і позашкільних закладів – антисептики та дезінфектори на суму 80 тис грн;
– 1000 одноразових рукавиць для працівників харчоблоків;
– рідке мило з антибактеріальним захистом;
– одноразові рушники.

Кожен заклад продумав схеми руху дітей в приміщеннях, режим роботи, графіки уроків, перерв, гарячого харчування, щоб уникнути скупчень і недопустити розповсюдження інфекції.
Також відкрито основні і запасні входи/виходи, позначено напрями руху дітей і працівників.
Щорічно напередодні 1 вересня за розпорядженням міського голови утворюється робоча група з перевірки готовності освітніх закладів до нового навчального року.
За два дні комісія перевірила 21 заклад.

Усі школи, садочки та позашкільні заклади готові до 2020/2021 навчального року.

Загальна мережа навчальних закладів міста протягом останніх років залишається сталою – 8 загальноосвітніх навчальних закладів, із них 6 ЗОШ І-ІІІ ступенів, ЗОШ І ступеня, гімназія, 5 дошкільних навчальних закладів, 3 позашкільні навчально-виховні заклади (Станція юних туристів, Клуб юних моряків, Будинок художньої творчості дітей, юнацтва і молоді, інклюзивно-ресурсний центр), міжшкільний навчально-виробничий комбінат,
Будинок працівників освіти.

У 2020-2021 навчальному році кількість учнів у загальноосвітніх навчальних закладах збільшиться на 112, відповідно кількість класів, у яких вони розмістяться збільшиться на 3.
Кількість 1-х класів залишається сталою, а саме – 14. До 1-х класів зараховано 395 учнів, що на 19 більше ніж минулого року.
У 2020-2021 навчальному році зменшиться кількість 10-х класів, замість 10, в яких навчалося 199 учнів, їх буде 9, в яких 172 учні. Середня наповнюваність учнів у класі зросте з 26,6 до 26,9.

Загальношкільні лінійки до початку навчального року проводитись не будуть.
Керівники закладів вживатимуть заходів щодо виконання рекомендованих протиепідеміологічних заходів на час карантину, які будуть діяти в школах з 1 вересня (відповідно до Постанови головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням корона вірусної хвороби (СОVID-19)»).

З 1 вересня 2020 року вхід учнів до приміщень закладів освіти можливий лише за наявності захисної маски або респіратора. Батьки до приміщень не заходять.
Під час занять маски і респіратори можна не використовувати, натомість їх використання є обов’язковим під час пересування приміщеннями закладу.

Для учнів 1-4 класів вхід до закладу та пересування приміщеннями можливі без маски або респіратора.

Щодо персоналу навчального закладу, то він допускається до роботи за наявності маски, респіратора або захисного щитка та після безконтактного вимірювання температури.
Якщо виявлено температуру понад 37,2
або ознаки гострого респіраторного захворювання, співробітник не допускається до закладу.

У ситуаціях, коли підтверджено хворобу COVID-19 в одного зі здобувачів освіти, всі інші здобувачі відповідного класу або групи повинні піти на самоізоляцію.

Наразі в закладах освіти:
– організовано місця для обробки рук антисептиками на всіх входах до закладу, позначено їх яскравими вказівниками та інструкціями про правила дезінфекції рук;
– забезпечено наявність рідкого мила і паперових рушників або електросушарок для рук в санітарних кімнатах;
– забезпечено централізований збір використаних масок і рукавичок в окремі контейнери з кришками – біля входу в заклад, у коридорах та санвузлах;
– обладнано медичні пункти необхідними засобами – безконтактними термометрами, антисептиками, засобами індивідуального захисту тощо;
– розміщено плакати, банери про респіраторну гігієну.

Керівникам закладів освіти рекомендовано:
– обмежити проведення масових заходів (нарад, зборів) у закритих приміщеннях, крім необхідних для функціонування закладів – педагогічних нарад, засідань ректоратів, конкурсних комісій, конференцій трудового колективу;
– створити можливості для організованого руху закладом – використовувати запасні виходи, розмітку на підлозі, виокремити зони переміщення для різних вікових категорій учнів;
– очистити та дезінфікувати поверхні, дверні ручки, столи, місця для сидіння, перила тощо після занять в кінці робочого дня;
– проводити провітрювання впродовж не менш ніж 10 хв. після кожного заняття;
– мінімізувати пересування учнів між кабінетами і аудиторіями. (Зокрема, впродовж дня можна проводити заняття одного і того ж класу або групи в одній аудиторії/кабінеті, застосовувати модульний підхід для вивчення дисциплін, передбачити у розкладі можливість визначати різний час початку та закінчення занять для різних класів та груп. Крім того, за можливості заняття можна проводити на відкритому повітрі.)

Бажаю всім здоров’я!” – допис міського голови Переяслава Тараса Костіна у соцмережі “Фейсбук”

Додати коментар