«MoPED» у Переяславі: як минув третій день тренінгів і семінарів у серці України

У ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» триває тиждень тренінгів і семінарів у рамках Міжнародного проекту програми ЄС Erasmus+ KA2 №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP«Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання – MoPED». Чим збагатила учасників середа, 13 березня 2019 року, читайте у традиційному огляді нашого сайту.

Ранок третього дня для господарів та гостей, що продовжили свою роботу у двох групах, виявився щедрим на нові знання та набуті компетентності. Відтак, перша група, до якої входять представники ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Луганського національного університету імені Тараса Шевченка продовжила розпочату напередодні першу частину оцінки результатів навчання. Натомість, друга група, яку представляють науковці із Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Київського університету імені Бориса Грінченка та Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського цього ранку працювала над темою «Навчальні засоби: інструменти формувальної оцінки».

Після перерви на каву день ставав дедалі цікавішим, адже гості отримали змогу побувати на тренінгу-релаксі керівника психолого-медико-педагогічної консультації університету Тетяни Кузьменко під назвою «Активізація емоційного ресурсу засобами пісочної терапії», а також відвідати університетський музей-кімнату Юрія Бойка-Блохіна.

Згодом, у групі №1 розпочався завершальний етап першої частини оцінки результатів навчання, а група №2 долучилася до опанування нових цифрових навичок, зокрема навчалася створювати власне відео.

Під час обіду учасники могли насолодитися романтичними гітарними ритмами у виконанні старшого викладача кафедри мистецьких дисциплін та методики навчання, члена Національної спілки художників України Романа Мотузка.

У другій половині дня науковці у групах працювали над темами «Розвиток підприємницької компетентності та шляхи формування підприємницької особи» та «Дівчата у STEAM», після чого продовжили знайомство з культурною спадщиною древнього Переяслава, вирушивши на екскурсію до Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини НІЕЗ «Переяслав» – музею просто неба, розташованого в околицях міста, де на території 30 гектарів розміщено 13 тематичних музеїв. Саме там гості мали нагоду побачити українське село Середньої Наддніпрянщини кінця ХІХ – початку ХХ століття, будівлі і стоянки від часів пізнього палеоліту до часів Київської Русі. Увагу науковців привернули і 122 пам’ятки народної архітектури та понад 30 тисяч пам’яток матеріальної та духовної спадщини.

Прес-служба університету

Додати коментар