Відбувся науково-практичний семінар «Впровадження хмарних інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес»

30 березня 2018 року в конференц-залі імені Василя Сухомлинського Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди  відбувся науково-практичний семінар «Впровадження хмарних інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес». Організатор заходу: кафедра математики, інформатики та методики навчання природничо-технологічного факультету вишу.

Мета семінару – проаналізувати педагогічні та психологічні аспекти розвитку навчання за допомогою хмарних технологій, використання хмарних сервісів в навчальному процесі; узагальнення досвіду використання та обговорення проблем, пов’язаних з організацією навчання за допомогою хмарних сервісів.

У семінарі приймали участь викладачі кафедри математики, інформатики та методики навчання та студенти природничо-технологічного факультету.

З вітальним словом до учасників семінару звернулася старший викладач кафедри математики, інформатики та методики навчання Людмила Марківна Ісак, яка побажала всім учасникам семінару міцного здоров’я, плідної та конструктивної роботи, успіхів у втіленні запланованого.

Також з вітальним словом до учасників семінару звернулися голова Наукового товариства університету Оксана Луцик та голова Наукового товариства природничо-технологічного факультету Сергій Осадчук.

Під час семінару були розглянути такі питання як:

  1. Використання хмарних технологій в освітній сфері.
  2. Використання хмарних технологій як засіб розвитку пізнавального інтересу учнів.
  3. Еволюція концепції використання хмарних технологій навчання.
  4. Створення інноваційної школи на засадах впровадження хмарних технологій у навчально-виховний процес.
  5. Формування навчального середовища з використанням хмарних технологій.
  6. Безпека хмарних технологій.
  7. Використання сучасних хмарних інформаційних технологій у навчальній діяльності ВНЗ.
  8. Використання сучасних хмарних технологій для опрацювання сигналів.
  9. Перспективи впровадження хмарних технологій в освіті

Голова організаційного факультету, доцент, завідувач кафедри математики, інформатики та методики навчання Лариса Дмитрівна Шевчук  відмітила кілька виступів та нагородила подяками найкращих студентів – молодих науковців: Ольгу Букшук (БІ-3), Ольгу Карпач (БІ-3), Катерину Латишову (БІ-3), Людмилу Ткач (БІ-3), Світлану Коцар (БП-21), Діану Єфіменко (БП-21) та Анну Літвінчук (БП-21).

Після науково-практичного семінару відбулося засідання членів кафедри та обговорення деяких моментів заходу.

Прес-служба природничо-технологічного факультету

Додати коментар