«Україна поруч. Новий розділ»: Відкрийте для себе людей, місця та скарби, які формують культуру України

Сьогодні Google представляє новий розділ проекту «Україна поруч»  на Google Arts & Culture і запрошує всіх зацікавлених дослідити унікальну колекцію, що відкриває світу багатство української культури, мистецтва та історії. Уперше все це зібрано на одній платформі, надаючи безплатний доступ користувачам у всьому світі до скарбниць українських музеїв, а онлайн-формат проекту дозволяє за короткий час дослідити і побачити те, на що в реальному житті знадобилися б дні чи навіть тижні.

«Україна поруч» на Google Arts & Culture – це довгострокова ініціатива з оцифрування та поширення яскравої культурної історії України, що значно розширилася після того, як її було вперше представлено два роки тому.

Завдяки партнерству з Міністерством культури та стратегічних комунікацій України, Ukraine House, Skeiron та найкращими українськими музеями, такими як Національний музей історії України, Музей декоративного мистецтва України, Львівський історичний музей та багатьма іншими, проект «Україна поруч» пропонує інноваційний та захопливий спосіб дослідження автентичних історій про українську спадщину.

«У час, коли Україна переживає найскладніші випробування, наша культура залишається нашою силою та натхненням. Проект «Україна Поруч» на Google Arts & Culture дає можливість кожному відкрити для себе видатних українців, які прославили нашу землю на весь світ: Миколу Леонтовича, Соломію Крушельницьку, Марію Приймаченко, Катерину Білокур та багатьох інших. Сьогодні, коли російські окупанти намагаються знищити нашу спадщину, цей проект є особливо важливим. Він не лише зберігає українську культуру, а й популяризує її у світі. Тож давайте разом відкривати світу красу України – її мистецтво, історію та традиції, бо саме в них – наша сила та ідентичність», – зазначила Перша леді України Олена Зеленська.

«Проект «Україна Поруч» – це не лише можливість представити світу багатство нашої культурної спадщини, а й важливий крок у її збереженні для майбутніх поколінь. В умовах війни, коли багато пам’яток та артефактів знаходяться під загрозою, їх оцифрування набуває особливого значення. Завдяки сучасним технологіям ми можемо зберегти нашу культуру та історію, попри всі виклики сьогодення, і передати її нащадкам як безцінний скарб українського народу. Водночас проект долає географічні та часові бар’єри, дозволяючи людям з усього світу доторкнутися до багатої історії та мистецтва України», – прокоментувала заступник Міністра культури та стратегічних комунікацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анастасія Бондар.

Детальніше – на сайті МКІП

Додати коментар