Київщина готується до старту нового сезону «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

На Київщині невдовзі стартує новий сезон «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Про це повідомив під час брифінгу перший заступник голови КОДА Микола Бойко. 

Минулого сезону у всеукраїнських шкільних лігах взяли участь близько 28 тисяч школярів. Змагалися у п’яти видах спорту: баскетболі, волейболі, футзалі, черліденгу та спортивному орієнтуванні.

Переможцями з Київщини стала команда «Котигорошки» з Бориспільщини, які зайняли перше місце з футзалу. Також команда з черліденгу «Вернісаж» Святопетрівського ліцею Бучанського району виборола бронзу. 

Переможці і призери першого сезону учнівських змагань країни отримали грошову винагороду та сертифікати на оздоровлення в Івано-Франківській області. Також переможці 4-го обласного етапу шкільних ліг з Київщини відпочивали в Карпатах за сприяння Київської обласної військової адміністрації.

«Новий сезон обіцяє бути ще більш масштабним — цього разу буде збільшено кількість вікових та гендерних груп. Також додадуться два види спорту — це регбі-5 та гандбол. Загалом у сезоні 2024-2025 планується залучити до змагань понад 40 тисяч учасників з різних освітніх закладів Київщини. Школярі будуть змагатися під гаслом «Разом переможемо!», — зазначив Микола Бойко.

Він розповів, що наразі оновлюється склад організаційного комітету з питань підготовки та проведення фізкультурно-оздоровчих заходів та змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Київській області. Також в планах влаштувати тренінги для вчителів фізичної культури. Крім того, продовжиться робота районних та обласних амбасадорів проєкту. 

Про проведення етапів «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» Київщина буде інформувати на всіх доступних медіа та інформаційних платформах області. 

Додати коментар