Школи Київщини продовжують реформу «Нова українська школа»

У 2023/24 навчальному році завершився перший етап навчання учнів, які здобувають базову середню освіту за новим Держстандартом. Учні закінчили 6 клас за програмами «Нової української школи», тобто завершився адаптаційний цикл. Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко.

У 2024 році субвенція для реалізації реформи «Нова українська школа» в закладах освіти Київщини складає майже 98 млн грн. Кошти будуть спрямовані в усі територіальні громади області для закупівлі:
• засобів навчання, компʼютерного та мультимедійного обладнання для кабінетів фізики, хімії, біології, географії, природничих наук для 7 класів НУШ;
• засобів навчання, мультимедійного та компʼютерного обладнання, меблів, навчальної та навчально-методичної літератури для 8 пілотних класів НУШ;
• підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Субвенцію на обладнання кабінетів природничого навчання отримають всі територіальні громади пропорційно кількості 6-х класів в 2023/24 навчальному році. Також отримають кошти пілотні заклади, що розпочали апробацію НУШ на рік раніше і здобувачі освіти за новими програмами вже будуть навчатися у 8 класі.

Для отримання коштів субвенції має бути дотримано кілька умов:
• обовʼязкове співфінансування з місцевого бюджету (від 10% до 30% — залежно від індексу податкоспроможності);
• заклад освіти має працювати за денною, поєднанням денної та дистанційної форм здобуття освіти;
• наявність у закладі освіти укриття або на відстані не більш як 500 м.

«Реформа нової української школи є ключовою реформою загальної середньої освіти та спрямована найперше на дитину. Українська освіта стане сучасною, гнучкою та орієнтованою на потреби учнів. Тож уже в цьому році наші школи матимуть нове обладнання та продовжать реформу освіти, що є для нас надзвичайно важливим», — підкреслила Жанна Осипенко.

Додати коментар