Цифрова трансформація: Київщина розвиває нові інструменти і послуги — брифінг КОДА

Цифровий розвиток Київської області за 2023 рік зріс на 10% в порівнянні з минулим періодом. Про це свідчать підсумки Міністерства цифрової трансформації України результатів роботи за Індексом цифрової трансформації регіонів. Про це повідомив під час брифінгу заступник голови Київської ОДА Андрій Братусь. 

Дослідження Індексу відображає результати роботи CDTO і команди цифрової трансформації адміністрації та цифрових лідерів територіальних громад.

«Органи місцевого самоврядування Київщини активно працюють над цифровізацією області, підтримуючи наші ініціативи та впроваджуючи власні. Хочу відзначити роботу цифрових команд територіальних громад Київщини та їх участь в акселераційний програмі  «Громада 4.0», яка реалізується міжнародною організацією SocialBoost у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», — зазначив Андрій Братусь

Проєкти над якими працювали громади Київщини стосувались створення єдиної інформаційної системи управління комунальними установами, цифровізації земельних геоінформаційних систем та реєстрів, розробки туристичних чат-ботів та інших сфер:

  • Таращанська громада Білоцерківського району підготувала проєкт цифрового реєстру земельних ділянок з інвестиційними паспортами вільних ділянок.
  • Володарська громада Білоцерківського району працює над універсальною онлайн-платформою для зручних і доступних публічних послуг.
  • Гірська громада Бориспільського району розвиває ГеоХаб — мультифункціональний інструмент управління громадою та взаємодії з мешканцями, який допоможе здійснювати більш ефективне управління.

Серед пріоритетів — кібербезпека, захист інформаційних систем, забезпечення їх сталого функціонування та запобігання витоку інформації. Команда адміністрації налагодила плідну співпрацю з державними уповноваженими органами у сфері кібербезпеки та своєчасний обмін інформацією про ризики та загрози.

“Постійно проводимо навчання для працівників Київської обласної державної адміністрації щодо кібергігієни та безпеки при роботі в мережі. В цьому нам допомагає освітня платформа “Дія.Освіта” що налічує понад 170 освітніх серіалів за різними напрямками. Запрошую всіх до саморозвитку, запевняю що на платформі osvita.diia.gov.ua кожен знайде свій вектор зросту. Сам користуюсь і вас запрошую”, – додав Андрій Братусь. 

Важливою складовою цифрових трансформацій також є розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг. В Київській області функціонує 69 таких центрів. Нагадаємо, цьогоріч було відкрито два оновлених Дія Центри в Медвинській та Тетіївській громадах Білоцерківського району.

Додати коментар