На Київщині проведено семінар-навчання для представників структурних підрозділів, які реалізовують молодіжну політику в громадах області

На базі ДУ «Всеукраїнський молодіжний центр» зібралися представники громад та районів Київської області з числа керівників та фахівців структурних підрозділів, котрі реалізовують молодіжну політику на локальному рівні.
З вітальним словом та до відкритого діалогу долучився Директор департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України – Владислав Яцук, котрий змістовно презентував вектор реалізації державної молодіжної політики та особливості державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2021-2025 рр., а також поспілкувався з фахівцями про особливості впровадження молодіжної політики на рівні громад.
Акценти щодо можливостей громад в рамках підтримки молоді міжнародними організаціями, залучення позабюджетних ресурсів та співпраці з ОМС розставила під час презентації експертка ГО «ІСАР «Єднання» – Ірина Бєляєва.
«Молодіжний працівник. Компетенції. Від ініціативи до асоціації.» – під такою назвою відбулася взаємодія з учасниками Лесі Мукосєєвої, координаторки всеукраїнської Програми Молодіжний Працівник і голови ГО «Асоціація молодіжних працівників України».
А начальниця відділу розвитку молодіжних центрів ДУ «Всеукраїнський молодіжний центр Анастасія Шамлі познайомила присутніх із діяльністю установи і роллю ВМЦ в трирівневій системі закладів молодіжної інфраструктури.
Протягом зустрічі разом із заступницею начальника управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації Світланою Назарук, керівником Київського обласного молодіжного центру Андрієм Михайловим були деталізовані результати реалізації сфери молодіжної політики в Київській області у 2023 році, обговорено результати моніторингу стану реалізації сфери молодіжної політики в громадах та визначено спільний вектор взаємодії.
Родзинкою неформальної освіти для представників ОМС стала участь у інтелектуальному змаганні від команди Київського обласного молодіжного центру і управління молоді та спорту КОДА «Youth game» на тему «Молодіжна політика», де всі позмагалися і прокачали свої знання за напрямком роботи.
Кращими практики в рамках обміну досвідом поділилися також представники Васильківської, Таращанської, Бориспільської громад.
Попереду – лише потужні результати!

Додати коментар