Діти з особливими потребами взяли участь у проєкті «Таємниця глини»

Формування творчих можливостей у дітей, які позбавлені можливості вести повноцінне життя внаслідок особливостей фізичного або психологічного розвитку, потребує постійного пошуку нестандартних форм роботи. Внаслідок обмежень у пересуванні, самообслуговуванні, спілкуванні, контролі за своєю поведінкою розвиток творчих навичок цих дітей залежить від корекційно-розвиваючої роботи.

12 березня 2024 року Центр соціальних служб Переяславської міської ради у співпраці з НІЕЗ «Переяслав» надали можливість 20 дітям з особливими потребами взяти участь у проєкті «Таємниця глини».

Старший науковий співробітник науково-дослідного відділу історичного краєзнавства Наталія Ревега розповіла учасникам заходу про гончарство – один із найдавніших видів народного мистецтва, який несе в собі безцінну інформацію про давній побут українців. Юні учасники заходу із захопленням розглядали виставку предметів побуту, посуду, іграшок, кахлів, підсвічників, виготовлених із гончарної глини.

З допомогою Тетяни Винагородської, Вікторії Литвишко та Сабріни Ревеги на майстер-класі діти  власноруч виготовили декоративні блюдечка, розмалювавши вироби  яскравими фарбами.

Гончар Олександр Іващенко з особливим підходом до кожної дитини зумів розкрити деякі секрети свого ремесла, допоміг відчути глину як живий матеріал і зі звичайного шматочка створити підсвічник.

За творчим процесом формується і любов до народних традицій, і національна свідомість, і естетичний смак. Адже діти повинні жити у світі краси, творчості і любові до рідного краю.

Додати коментар