Андрій Федорук у Переяславі вчив юних туристів виносити і транспортувати поранених із зони обстрілу

Винесення і транспортування поранених з-під обстрілів, тампонування шиї та пахв у межах надання першої домедичної допомоги. Цьому юних переяславців навчав член молодіжної військової організації М32 Андрій Федорук, передає Переяслав.City.

На початку березня діти разом із Андрієм Федоруком навчалися надавати допомогу пораненим за алгоритмом MARCH, а нещодавно вихованці переяславської станції юних туристів і джур роїв куреню імені Станіслава Зінчика взяли участь у тренінгу “Тактична медицина та тактика малої піхотної групи”.

Під час тематичного заняття відпрацьовувалися способи винесення поранених і види їх транспортування із зони обстрілу.

  • індивідуальне переміщення;
  • витягування;
  • винесення;
  • використання імпровізованих та табельних засобів виносу.

Вчилися діти на тренінгу і надавати першу домедичну допомогу, зокрема, тампонування шиї і пахв пораненого.

Тампонування рани, або тампонада – щільне заповнення порожнини рани в зоні шиї бинтом, звичайною марлею або чистою тканиною.

“Андрій дуже динамічно побудував роботу на занятті, з глибоким висвітленням інформації та максимальним практичним її відпрацюванням учасниками заходу. Час заняття сплинув швидко, проте ніхто не хотів йти додому, запитання гуртківців не вичерпувалися. Домовилися про подальшу співпрацю”, – підсумувала тематичне заняття на своїй сторінці в соцмережі Оксана Палатна, керівник гуртків переяславської станції юних туристів.

 

Додати коментар