В університеті Переяслава говорили про передові технології реалізації освітніх ініціатив: підсумки наукової конференції

7 лютого 2024 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі за ініціативи колективу кафедри соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності відбулася VIІ Міжнародна науково-методична конференція «Передові технології реалізації освітніх ініціатив». Proslav розповідає та показує про те, чому це важливо.

В університеті Переяслава говорили про передові технології реалізації освітніх ініціатив: підсумки наукової конференції
В університеті Переяслава говорили про передові технології реалізації освітніх ініціатив: підсумки наукової конференції

Співорганізаторами зібрання, яке вкотре зацікавило та згуртувало майже півтори сотні учасників із різних закладів вищої освіти України та зарубіжжя, зокрема Молдови та Польщі, традиційно стала низка міжнародних партнерських закладів: Економічний університет у Вроцлаві (Польща), Університет національного і світового господарства (Болгарія), Сухумський державний університет (Грузія). Поза тим, до організації конференції другий рік поспіль долучилися представники «Вищої Школи Humanitas в Сосновці» (Польща), а також латвійські заклади Даугавпільський університет та Балтійська міжнародна академія.

У вітальному слові ректор університету Віталій Коцур відмітив високий технічний рівень кафедри соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності та використання новітніх методів у її роботі. Натомість декан факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій Вячеслав Редзюк висловив переконання, що такі конференції дають можливість розширювати міжнародні вектори співпраці, обмінюватися досвідом і сприяти якості освітнього та наукового процесів.

Робота зібрання розгорнулася у семи секціях. Говорили про інтернаціоналізацію навчального процесу та підготовку фахівців світового рівня; менеджмент і маркетинг в системі освіти європейських країн; професійну освіту; сучасні реалії та перспективи розвитку; підготовку документознавців та архівістів у сучасних закладах вищої освіти; організацію навчання, програми та напрями підготовки здобувачів вищої освіти у сучасному університеті; інноваційні методи навчання: інтеграцію передових технологій, наукових досягнень та практичного досвіду, а також теоретичні питання історії, документознавства, архівознавства та джерелознавства в умовах розвинутого інформаційного суспільства.

Інтерес наукової спільноти викликали численні доповіді і презентовані розвідки. Більше деталей у сюжеті Proslav:

«Хочу подякувати усім, хто відгукнувся на наше запрошення і знайшов можливість приєднатися і задовольнив свою освітню і наукову цікавість. Сподіваємось, що рік у якому відбудеться наступна, восьма, конференція, буде переможним», – сказала наостанок зібрання завідувачка кафедри соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності Алла Зленко.

 

Додати коментар