Подякував Залужному і відправив його у відставку: головкомом ЗСУ призначено Олександра Сирського

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, а згодом повідомив, що звільнив його з посади. Сьогодні, 8 лютого, глава держави обговорив із генералом, яких оновлень потребують Збройні сили України, але, втілювати їх, вочевидь, завдання новопризначеного головкома, генерал-полковника Олександра Сирського.

Президент подякував Залужному, але далі головним в ЗСУ він не буде

Про зміни в керівництві ЗСУ Володимир Зеленський написав у своєму Telegram-каналі: “Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних сил України. Час для такого оновлення – саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді”.

Під час свого звернення глава держави повідомив і про нове призначення. Відтепер Головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський.

Новий головком Сирський

Олександр Сирський народився 26 липня 1965 року в поселенні Новинки Володимирської області РФ. Генерал-полковник, із 2019 року – командувач Сухопутних військ Збройних сил України. У 2022 році був удостоєний звання Герой України. Одружений, має двох синів.

Уже сьогодні новий Головнокомандувач ЗСУ побував на фронті – відвідав військові частини та підрозділи, які тримають оборону на Бахмутському напрямку.

“Ситуація напружена, вимагає постійного контролю за обстановкою та оперативного прийняття рішень безпосередньо на місцях”, – наголосив Олександр Сирський.

За результатами роботи на Бахмутському напрямку генерал-полковник Олександр Сирський прийняв низку рішень. Зокрема, щодо зосередження основних зусиль на загрозливих напрямках та застосування маневру вогневими засобами.

Зміни, яких у ЗСУ очікує Зеленський

Глава держави зазначив, що найближчим часом очікує змін у Збройних Силах України, зокрема, що на столі з’явиться детальний план дій ЗСУ на 2024 рік з урахуванням реальної ситуації на полі бою зараз і перспектив. Крім того, Зеленський вважає, що потрібно розв’язати проблеми з логістикою.

“Авдіївка не повинна чекати, поки генерали з’ясують, де в них на складах застрягли дрони. Кожен генерал має знати фронт. Якщо генерал не знає фронту, він не служить Україні. Має бути виправлена надмірна та невиправдана чисельність у штабах”, – наголосив він.

Наголосив також Президент України, що в армії має бути вибудована дієва система ротацій, а також покращена якість навчання воїнів.

Крім того, Зеленський повідомив, що у структурі Збройних Сил вже створюється новий рід сил – Сили безпілотних систем.

Додати коментар