Мотиваційні аспекти у навчанні та творчості: реалії ХХІ століття

Освіченою людиною вважається та, яка навчилася вчитися,

навчилася змінюватися,яка ясно розуміє,

що жодне знання ненадійне, що тільки процес пошуку знань

дає основу для надійності

К. Роджерс

 Випускник XXI століття живе в світі комп’ютерів, Інтернету, в міжнародному інформаційному просторі, і уміння користуватися інформаційними технологіями забезпечує його життєвий успіх. Тому важливо вже зараз перетворити інформаційний освітній простір у середовище, яке збагатить учня, сформує у нього якості, необхідні для життя в інформаційному суспільстві.

Учитель XXI століття теж повинен знаходити своє місце в світі комп’ютерів та Інтернету. Використовуючи сучасні досягнення ІКТ педагог повинен готувати навчальні матеріали, конспекти уроків, створювати навчальні посібники, інші творчі матеріали, так необхідні йому у його повсякденній діяльності. Лише таким чином він йтиме у ногу з часом, не відстаючи від своїх учнів.

Саме з метою популяризації, відкритості та широкого впровадження кращого педагогічного досвіду учителів 10 січня 2024 року на базі академічного  ліцею ім.І Мазепи відбувся вернісаж творчих ідей «Використання цифрових ресурсів на уроках географії», в якому взяли участь учителі географії Переяславської територіальної громади.

Модератором заходу була Галина Лавренюк, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників.

 Спікери – Сергій Дяченко, який поділився досвідом розробки інтерактивних вікторин з географії за допомогою сервісу «Genially»;

 Вікторія Литус ознайомила присутніх, як працювати з сервісом Google Earth. Вчителі навчилися створювати реалістичні карти і працювати з ними;

Інна Басараб  поділилася досвідом використання платформи «Kahoot».

Захід відбувся у доброзичливій атмосфері, запропоновані методи і прийоми учасники відпрацювали практично, тим самим поповнили свою професійну скарбничку. Вони підкреслили практичність і актуальність інформації та позитивну атмосферу для комунікації.

Всі учасники семінару щиро вдячні за можливість проведення заняття Збройним Силам України.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

 

Додати коментар