У Переяславі в День міста виступив зразково-показовий оркестр Збройних Сил України: співали, грали та збирали кошти захисникам

Надвечір, 16 вересня 2023 року, у парку імені Тараса Шевченка з нагоди 1116-ї річниці першої літописної згадки про Переяслав на запрошення відділу культури і туризму Переяславської міської ради та КЗ “Переяславський ЦКМ” виступила концертна бригада  заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних Сил України під керівництвом художнього керівника, полковника Ігоря Биковського. Proslav ділиться фоторепортажем та відео з фантастичного виступу, який, навіть попри війну, згуртував громаду навколо головного свята нашого міста.

У Переяславі в День міста виступив зразково-показовий оркестр Збройних Сил України: співали, грали та збирали кошти захисникам

На початку зібрання до присутніх звернувся соліст оркестру. Від імені колективу він побажав переяславцям з нагоди Дня міста міцного здоров’я, процвітання і вдачі. Наголосив що в рамках благодійного концерту триває збір на потреби Збройних Сил України – традиційно для всіх святкувань у парку скриньку розмістили перед сценою. Поза тим друкарня “СКД” обабіч сцени продавала віддруковані нею книги українських видавництв (ми неодмінно незабаром зробимо про це окрему публікацію – прим.авт.) за приємними цінами зі 100% перерахуванням коштів на потреби захисників.

Відомо, що заслужений академічний оркестр України Зразково-показовий оркестр Збройних Сил України – це провідний творчий колектив України, музичний символ її Збройних Сил. Творчий шлях Зразково-показового оркестру Збройних Сил України розпочався зі створення у грудні 1945 року Оркестру штабу Київського військового округу. В умовах російсько-української війни він давав концерти не лише у багатьох містах та селах України, а й на фронті для захисників. У відділі культури і туризму зізнаються, що виступ колективу довелося планувати за кілька місяців до у зв’язку з їх щільним концертним графіком.

Після цього розпочалася безпосередня концертна програма. У виконанні солістів Анни Хабарової, Владислави Ткаченко, Віталіни Остапчук та Сергія Пеньковця звучали кращі зразки світової та української музичної класики, новітньої естрадної музики. Глядачі та слухачі пройшли з виконавцями увесь музичний шлях зібраний у святковому трек-листі – від іменитої пісні “Україна” Тараса Петриненка, яка вважається неофіційним гімном нашої Батьківщини, крізь пісні з репертуару Бон Джові, Джорджа Майкла, Білі Айліш до суперхітів цієї війни: культової композиції доби ОУН-УПА “Зродились ми великої години”, “Не твоя війна” із репертуару гурту Океан Ельзи, “Сам собі країна” – з репертуару гурту Скрябін. Серед іншого певні народні хіти співали й разом з глядачами, адже не підспівати цим композиціям було просто не можливо – “Ой, у лузі червона калина”, “Байрактар”, “Я – Україна”, “Цей сон”, “Russia Good Bye” з репертуару Вєрки Сердючки. Завершили загальноулюбленою “Червоною рутою” та виконанням Державного Гімну Україну.

Зважаючи на те, що в умовах війни і в силу останніх нормативно-правових актів анонсування заходу вимушено було закритим та локальним, Proslav записав одну з композицій у виконанні оркестру для тих, хто не зміг насолодитись цим виступом наживо.

На завершення концерту до присутніх звернувся міський голова Вячеслав Саулко. Він привітав жителів громади з Днем міста, подякував захисникам та чоловікам громади, які зупинили ворога коли він був у лічених десятках кілометрів від нашого міста. Поза тим, разом з очільником культури Валентином Шуткевичем, дякував та висловлював компліменти на адресу заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних Сил України. Подарував солісткам квіти та подарунки.

Наснажені на гарний вечір люди фотографувалися з талановитими військовими, купували книги та солодку вату. Усі розходилися по домівках у чудовому настрої. Видається, попри все, клятим ворогам таки знову не вдалося зіпсувати головне свято у календарі нашого міста. Були, є і будемо.

 

Додати коментар