Наше місто сьогодні відзначає свій День народження (ФОТО)

День міста у Переяславі відзначають в третю суботу вересня. Цьогоріч йому виповнилось 1116 років!  Багато років поспіль у цей день у місті було дуже людно і весело. Атмосфера Дня міста збирала жителів, друзів та гостей на святкову ходу, концерт, народні гуляння. Цього року, в умовах воєнного стану, цей день не святкували гучно і яскраво. Але урочисто відзначили містян, які працювали і працюють на благо Переяслава та його мешканців, розвиваючи і роблячи місто унікальним. 

Святковий концерт, приурочений Дню міста, та нагородження відбулися у залі другого корпусу Центру культури і мистецтв.

Розпочався захід із вшанування хвилиною мовчання пам’яті всіх захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.  

Привітав переяславців з нагоди свята міський голова Вячеслав Саулко: «Наше чудове місто має величну історію і, впевнений, матиме прекрасне щасливе майбутнє та надалі розвиватиметься завдяки своїм мешканцям. Війна згуртувала жителів міста і цілої громади навколо єдиної мети – Перемоги у війні з окупантом. Я дякую кожному з вас за вашу небайдужість, посильну допомогу, стійкість та витримку. Я дякую нашим захисникам за наш відносний спокій у тилу і низько схиляю голову перед загиблими…У цей день усім бажаю Перемоги та мирного неба, непохитної віри у Збройні Сили України і всіх, хто мужньо боронить нашу землю».

Відтак зал вітав оплесками нагороджених відзнаками активістів волонтерського руху та небайдужих містян, педагогічних працівників, працівників обслуговуючої сфери та інших, які своєю щоденною працею роблять Переяслав кращим. А квітами вітав тих, хто отримав в минулому звання Почесного жителя громади. Овації звучали й на адресу тих, хто долучився цьогоріч до когорти кращих – Ірину Кузьмицьку, Анатолія Куценка та Віктора Куйбіду.

Присутні мали можливість насолодитися співом та танцями у виконанні мистецьких колективів нашої громади. Ведучою заходу була Влада Черненко.

Щиро вітаємо жителів Переяслава з Днем міста! Зичимо місту динамічного розвитку і процвітання. Усім мешканцям нашого славетного краю – міцного здоров’я, любові, достатку, сімейного тепла, щасливої долі й Божого благословення!

Нехай у кожній домівці панує спокій, збуваються всі заповітні мрії та сподівання. Хай наше місто завжди розвивається, а серед його жителів панують спільна злагода, взаємна повага та щира довіра.

     З днем народження, Переяславе!

Мирного та переможного неба над тобою, мій сивочолий та вічномолодий!!!

   

Додати коментар