Субота, 11 Травня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Ароматні картини: художниця Світлана Шевченко навчала переяславців малювати кавою

Ароматні картини: художниця Світлана Шевченко навчала переяславців малювати кавою

Зазвичай у сквері “Серце Переяслава” містяни п’ють каву. А днями нею малювали картини! Навчала основам кавового живопису переяславська письменниця та художниця Світлана Шевченко. Фотокореспондент Переяслав.City зафіксував творчий процес.

– Цей кавовий пленер – просто нагода чудово провести вечір, – каже пані Світлана. – Рада, що він привернув увагу перехожих. Підтримати мене прийшли й мої друзі з дітками. Знайомі кажуть, що це цікаво й незвично. А малечу кавомалювання дуже захоплює. Я працюю в Дівичківському будинку культури, то діти часто прибігають, просять помалювати кавою. А це те, що завжди під рукою!

Світлана Шевченко захопилася малюванням ще в дитинстві. Щоправда, тоді їй здавалося, що в цьому немає нічого особливого, бо малювати вміє кожна дитина. По-справжньому художній талант відкрила в собі вже у дорослому віці.

А коли два роки тому лікувалася від онкології й проходила тривалу реабілітацію, сповна занурилася у творчість. Пробувала різні техніки, писала картини щодня. Тоді ж відкрила для себе малювання кавою.

Художниця каже, що кавове мистецтво освоювала самотужки. Додає, що працювати такою “фарбою” зовсім нескладно – все одно що аквареллю. Але ж запах… зачаровує!

Хочете спробувати? Візьміть дві чайні ложечки звичайної розчинної кави і змішайте з половиною чайної ложки води. Спробуйте нанести пезликом на папір, щоб оцінити, які кава дає відтінки.

Спектр дуже великий: від чорного до світло-бежевого, залежно від пропорції кави та води. Унікальність таких картин в тому, що вони приємно пахнуть, довго зберігаються та виглядають, мов старовинні.

Переяслав.City розповідав, як учителька Циблівського ліцею Ніна Дідичук винайшла унікальну техніку малювання та зібрала в Instagram 200 тисяч підписників. Історію про неї читайте за посиланням.

Додати коментар