«Україна понад усе!»: роковини смерті громадського діяча Миколи Павловича Корпанюка

25 липня – перші роковини смерті великого українця, просвітянина, рухівця, доктора філологічних наук, професора, викладача Університету Григорія Сковороди в Переяславі Миколи Павловича Корпанюка – 25 липня 2022 р. перестало битися його палке, віддане Україні серце.
Микола Павлович Корпанюк народився 5 березня 1950 році на Івано-Франківщині в с. Вербовець Косівського району. Вищу освіту здобув у Київському державному університеті ім. Тараса Шевченка. Прибувши до Переяслава 1988 р. у статусі кандидата філологічних наук для роботи в новоствореному педагогічному інституті, він одразу поринув у навчальний процес, швидко здобувши авторитет серед студентів та викладачів.
У 1989 р. Микола Павлович був обраний головою відродженого товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка у нашому місті. Саме в середовищі місцевої «Просвіти» відбулося й заснування місцевої організації Народного Руху України, на базі якої пізніше утворився місцевий партійний осередок НРУ, котрий 1997 р. він очолив, продовжуючи у такий спосіб розбудову української держави. Інтереси відродженої суверенної України та її громадян Микола Павлович відстоював будучи депутатом міської ради. Був діяльним учасником Майданів – Помаранчевої і Революції гідності.
До останнього подиху видатний педагог і вчений залишався активним просвітянином і рухівцем.
25 липня о 12 годині відбудеться захід ушанування пам’яті Миколи Корпанюка в читальній залі Центральної районної бібліотеки (м. Переслав, вул. Сковороди, 60) – допис у соцмережі активістки Наталії Заїки.

Додати коментар