Переяславська міська територіальна громада долучилась до ініціативи щодо обміну інформацією, яка міститься у реєстрі громади, з нотаріусами регіону

18 липня відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Центральним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Київ), Відділенням Нотаріальної палати України в Київській області та Виконавчим комітетом Переяславської міської ради.

Передбачається, що Меморандум також сприятиме поліпшенню роботи з надання нотаріальних послуг населенню Переяславської міської територіальної громади. Оскільки після його підписання нотаріуси зі свого боку зобов’язуються організувати раз на місяць надання безоплатних консультацій у приміщенні Центру надання адміністративних послуг в порядку їх черговості. Якщо виникне потреба робити такі консультації частіше, вони готові це зробити, оскільки налаштовані на плідну і тісну співпрацю.

Керуюча справами виконавчого комітету Переяславської міської ради Тетяна Гич запевнила, що міська влада зі свого боку підготує приміщення, де нотаріуси зможуть надавати безплатні консультації жителям нашої громади, відповідні оголошення з графіком прийому згодом буде оприлюднено на офіційному сайті ради та сторінках в соцмережах.

Підписання Меморандуму є першим кроком доступу нотаріусів до інформаційної системи «Реєстр Переяславської міської територіальної громади», який дозволить отримувати потрібну інформацію під час вчинення нотаріальних дій саме в нотаріуса. Після повного запуску співпраці нотаріуси зможуть самостійно отримувати дані з Реєстру тергромади під час співпраці, в даному випадку, із переяславцями. Це полегшить роботу нотаріусів і буде досить зручним для жителів громади, адже зменшиться кількість установ, які треба відвідати, щоб отримати потрібні довідки.

Підписали Меморандум міський голова Вячеслав Саулко, регіональний координатор Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Віталій Гдичинський та в.о. голови відділення Нотаріальної палати України в Київській області Оксана Соломатіна.

Підкреслимо, що документ дозволить покращити здійснення нотаріусами своєї професійної діяльності, а також підвищити якість та ефективність вчинення нотаріальних дій, передбачених законодавством України, та подальшої співпраці в цьому напрямку.

У ході розмови Віталій Гдичинський зазначив: «Раніше для оформлення, наприклад, спадщини, громадянин спочатку звертався до нотаріуса, який давав перелік необхідних документів, і громадянин мав збирати їх в різних інстанціях. Ми скорочуємо цей шлях. В подальшому, частину необхідних довідок, нотаріус може отримати самостійно, надіславши запит до ЦНАПу. Подібна співпраця вже налагоджена в кількох громадах Київщини, це вже дало позитивні результати. І сьогодні ми тут, оскільки розуміємо, що цей продукт працює, він є корисним і зручним для громадянина, тому його потрібно розвивати».

Міський голова Вячеслав Саулко подякував за цю ініціативу і запевнив, що зі свого боку міська влада зробить все необхідне аби жителі громади мали можливість не витрачати зайвий час на отримання тих чи інших довідок. Так само, впровадження проєкту полегшить роботу працівникам ЦНАПу, оскільки це дозволить зменшити черги відвідувачів.

Додати коментар