Делегація міста Переяслава-Хмельницького відвідала Міжнародний форум INNOVATION MARKET в Києві

21 листопада делегація від міста Переяслава-Хмельницького прибула до Міжнародного виставкового центру, що в місті Києві, для участі у семінарі-практикумі представників регіональних громад на тему «Енергоефективне ЖКГ»; «Всеукраїнський інвестиційний проект електрогенеруючого домобудування за концепцією “OptimaHouse” в рамках Міжнародного форуму INNOVATION MARKET та за підтримки «Клубу мерів».

До складу делегації увійшли: Переяслав-Хмельницький міський голова Тарас Костін,  начальник управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування, земельних відносин та державного архітектурно-будівельного контролю виконкому міської ради Володимир Біліченко, начальники комунальних служб міста Сергій Бут та Олександр Слюсар, заступник начальника КП ВУКГ Давид Модебадзе, головний енергетик ВУКГ Микола Вакуленко,  начальник відділу капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконкому міської ради Олександр Вітківський, начальник управління економіки – начальник відділу економіки та зовнішніх зв`язків Наталія Устич, головні спеціалісти відділу економіки та зовнішніх зв`язків Ірина Мацієнко і Ольга Лисенко, головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та використання земель Оксана Голдун, головний спеціаліст відділу інформації та комп’ютерного забезпечення Юлія Білоусько, директор Переяслав-Хмельницької загальноосвітньої школи №1 Валентина Дем’яненко, депутат міської ради Олександр Калашник.

Традиційно захід відкрили Президент “Клубу мерів” Володимир Удовиченко та перший віце-президент Олександр Мазурчак. Олександр Володимирович поділився з учасниками досвідом енергоефективності та розповів, що “Клуб мерів” у рамках даної програми проводить низку заходів: підготовка енергоменеджерів у шести областях України, планується проведення серії семінарів з енергозбереження та тепломодернізації.

В ході семінару доповідачі ділились своїм досвідом щодо впровадження енергетичних програм по всій Україні, зокрема:

президент Академії будівництва України Іван Назаренко виступив з доповіддю «Академія будівництва України та її роль в розвитку інноваційного розвитку країни».

Директор науково-технічного центру Академії будівництва України Іван Перегінець розповів учасникам про новий архітектурний проект «пасивного будинку» Optima House, описавши переваги такого проекту. Він наголосив, що будинок Optima House є не просто пасивним, але виробляє більше електроенергії, аніж споживає.

 В свою чергу Геннадій Фаренюк, директор ДП «НДІБК» навів приклади нормативної бази проведення енергоефективних заходів, а також розповів про останні зміни у цих документах.

 Представник IQ energy Україна Світлана Подлєсна ознайомила слухачів із програмою IQ energy – фінансовим інструментом для сприяння удосконаленням у сфері енергоефективності в житловому секторі України у відповідності до європейських стандартів. Дану Програму було розроблено Європейським банком реконструкції та розвитку ЄБРР за підтримки європейських донорів.

Координатор Проекту IFC (World Bank Group) енергоефективність у житловому секторі України Олена Деригуз, розповіла про новоприйняті закони, які спрямовані на реформування галузі ЖКГ – «Про енергоефективність будівель», «Про фонд енергоефективності», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та «Про житлово-комунальні послуги». Вона пояснила, як саме ці закони будуть взаємодіяти між собою з метою стимулювати підвищення енергоефективності житлових будинків. 

Координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі «ОПОРА» Тетяна Бойко розповіла про організаційні та фінансові аспекти енергомодернізації житлового фонду в Україні.

Директор ВП «Київський обласний експертний центр енергоефективності» ДП «Київоблбудінвест» Людмила Синецька ділилась досвідом впровадження вдалих енергоефективних проектів в Україні.

Програма семінару видалась насиченою, експерти охоче відповідали на запитання учасників. Також у рамках заходу всі учасники мали змогу відвідати виставкові зони і ознайомитись з новітніми розробками та технологіями майбутнього у таких сферах, як енергетика, промисловість, фінанси та інтелектуальна власність, агропромисловий комплекс, екологія, соціальний розвиток. 

Додати коментар