Підготовка учнівської молоді до опанування професією оператора дронів – це майбутнє для підростаючого покоління нашої громади

4 червня в Інформаційно-просвітницькому центрі міста Переяслава відбулася чергова цікава подія, яка за задумом організаторів сприятиме розвитку гри «Джура» спочатку в Переяславській територіальній громаді, а далі і по всій Україні. Чому? Тому що, не руйнуючи самої ідеї гри – плекання української молоді на козацько-лицарських засадах, Переяславським Клубом Джура запропоновано цікавий напрям розвитку гри, де задовольняється зацікавленість сучасних дітей і молоді в комп’ютерах, смартфонах та інших надбаннях інформаційних технологій.
У зв’язку з тим, що безпілотні літальні апарати з кожним роком набирають величезну популярність через всезростаюче поле застосування: від задоволення потреб в народному господарстві до використання у військових цілях, Переяславський Клуб Джура розробив та планує реалізувати проєкт «Школа операторів БПЛА «Джура-Сокіл», метою якого є початкова підготовка учнівської молоді до опанування професією оператора дронів. В основі проєкту стала пропозиція побратима Владислава Шекмара, який перебуваючи в ЗСУ опанував професію оператора БпЛА, і знаходячись після поранення на лікуванні недалеко від Переяслава, виявив бажання своїми знаннями та навиками поділитися з українською молоддю переяславської громади.
Для вирішення питання забезпечення БПЛА члени Клубу звернулись за допомогою до благодійних організацій, зокрема до Міжнародної благодійної установи «Центр національного відродження», який у свою чергу поінформував українську діаспору про добру українську справу і потребу посприяти у придбанні необхідних літальних апаратів. До прохання одразу позитивно поставився відомий український громадський діяч, адвокат Аскольд Лозинський. В короткий час очолювана ним Фундація Українського вільного університету (ФУВУ) внесла необхідні кошти для купівлі дронів, а Центр національного відродження заопікувався їх придбанням.
На Зелені свята, директор Центру національного відродження Тарас Рондзістий передав представникам Переяславського Клубу Джура придбані перші три літальних апарати і повідомив, що решта будуть надані до кінця червня. Представники Клубу подякували всім, хто долучився до забезпечення дронами, і особливу вдячність за фінансову допомогу висловили Фундації УВУ та її директору пану Аскольду Лозинському. Вони повідомили, що наявне обладнання дає можливість вже провадити роботу, тим більше, що Інформаційно-просвітницький центр, яким опікується відомий краєзнавець, голова Громадської ініціативи «Корінь нації» Микола Богатир, люб’язно готовий надати приміщення для теоретичного навчання, а член Клубу, директор спортивної бази «Переяслав» Богдан Салько запропонував практичні заняття провадити на території бази.
То ж бажаємо успіхів добрій українській справі, яка вже на початку показала здатність українців єднатись у національно-патріотичному вихованні української молоді. Нехай проєкт Клубу щодо зацікавлення джур в опануванні професією оператора дронів стане вагомим внеском у справу мотивації молоді до гри «Джура», а сама гра отримає ще один цікавий і важливий напрямок свого розвитку! – допис зі сторінки директора Міжнародної благодійної установи «Центр національного відродження», члена Головного штабу гри «Джура» Тараса Рондзістого.

Додати коментар