Війна, рашизм, Чорновіл, національна ідея і смерть путіна: політик Іван Заєць дав розлоге інтерв’ю в УГСП

Гордістю Університету Григорія Сковороди в Переяславі можна назвати різноманітні проєкти, які реалізовуються навіть під час війни. Одним із наймасштабніших з них є «Open University», в рамках якого заклад відвідують відомі особистості, лідери думок і люди, які можуть поділитися корисними порадами й цікавими думками. На жаль, в теперішніх умовах, організувати таку зустріч непросто, тож Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю спільно з Науковим товариством університету вигадали нову ініціативу – «Open University. Interview» – Proslav

Війна, рашизм, Чорновіл, національна ідея і смерть путіна: політик Іван Заєць дав розлоге інтерв’ю в УГСП
На відміну від класичного формату, «Open University. Interview» ставить на меті проведення інтерв’ю із суспільно-політичними та культурними діячами, громадськими активістами, митцями та вченими, які час від часу з’являтимуться на youtube-каналі університету. Першим гостем проєкту став український політик, народний депутат Верховної Ради України І, ІІ, III, IV та VI скликань, борець за незалежність України у XX сторіччі, член партії В’ячеслава Чорновола «Народний рух України» Іван Заєць. Про це повідомляє пресслужба університету.

У ході розмови Іван Степанович розповів, як часто буває в Переяславі і зокрема в університеті; як для нього почалося повномасштабне вторгнення 24 лютого; чому для росії ця війна є життєвою необхідністю; який фронт особистої боротьби Івана Зайця у цій війні.

Поза тим, гість пояснив чому ця війна є народною та чому не час боротися за владу і посилювати політичні позиції. Розмірковував про те, чи відповідає влада в Україні історичному моменту, на якому ми етапі війни і чому вона точиться на трьох театрах, а також в чому роль та інтерес світу у нашій перемозі.

Велика гілка розмови присвячена темі, якою зараз чи не найбільше займається гість – поясненню відмінності рашизму від інших тоталітарних ідеологій та суті закону, який найближчим часом має прийняти парламент з цього приводу.

Говорили про те, чому «демократичні сили були готові до організації життя України як незалежної держави», чому «УПЦ (МП) – не церква, бо схожа на периферійний орган спецслужб росії». Що здатна змінити смерть путіна і чому росії потрібна дерашизація – на ці теми також розмірковував політик.

Переглянувши цю розмову, ви дізнаєтеся коли Україна, на думку Івана Зайця, звертала не туди, і чи змінило б щось президентство Чорновола; чому «Захід і росія роззброїли Україну» та чому без’ядерний статус став однією з причин цієї війни; де варто шукати ключ до змін у росії і до чого тут західний світ; коли ми перестанемо шукати «хороших русских» та до чого тут національна освіта; яким Івану Зайцю пригадується Вячеслава Чорновіл і що він сказав би йому зараз, аби мав таку змогу та ще багато-багато іншого.

«Задля вашої зручності всередині розмови є навігація – можете переглянути саме ті моменти, які вас найбільше цікавлять. Хоча наполегливо радимо подивитися інтерв’ю повністю, адже у ньому чимало цікавих фактів і роздумів людини, яка стояла біля витоків здобуття Україною незалежності», – йдеться у повідомленні.

Додати коментар