Працівники насосної станції провели масштабне упорядкування території

Трубізька насосна станція, що розташована в мікрорайоні Трубайлівка, призначена для перекачки фільтраційних вод і вод річок Трубіж та Карань у Канівське водосховище. Територія станції займає шість гектарів. Тож її благоустрій працівники цієї установили проводили не один день. За цей час обрізали і побілили дерева, підстригли декоративні кущі, яких росте тут кілька десятків, та повністю зрізали аварійні дерева. Згребли опале листя та суху траву – Переяслав.City

На території станції розбито близько десятка клумб. Вони усі акуратно обкладені камінням. Є тут і альпійська гірка, на якій вже також висіяли сезонні та багаторічні квіти.

Поблизу насосної станції росте фруктовий сад. І хоча дерева в ньому вже старі, плодоносить він ще непогано. Напевне, що за ним гарно доглядають.

В офісі станції також ідеальний порядок. У просторому залі засідань у великих вазонах ростуть кімнатні квіти. У робочому кабінеті начальника експлуатаційної дільниці Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ Віктора Мисника, 61 рік, встановлено монітор відеонагляду.

– У січні цього року на території насосної станції встановили 16 камер відеоспостереження. Тож тепер відстежувати роботу станції стало значно зручніше, – сказав Віктор Олександрович.

Днями близько 20 працівників насосної станції облагородили територію ще й поблизу мосту через дренажний канал на вулиці Героїв Дніпра. Тут вони розчистили чагарники та ліквідували стихійні смітники.

– З усього помітно, що ця територія не прибиралася щонайменше років п’ятнадцять, – говорить Віктор Мисник. – Сьогодні (15 квітня, – авт.) ми працювали тут із бензопилами та сокирами. Коли вивеземо звідси гілляччя та сміття, ця місцина стане привабливою. Тепер нам не соромно буде перед гостями міста, яких особливо багато їде цією дорогою на відпочинок до Дніпра теплої пори року. Між іншим, останнім часом річка Трубіж стала значно чистішою від сміття: до насосної станції припливає вже менше пляшок, целофанових пакетів та інших побутових відходів, які лишають після відпочинку на берегах річки байдужі до стану довкілля люди. Сподіваюся, люди й надалі менше засмічуватимуть природу.

Додати коментар