Медзаклади Переяславщини підписують договори з НСЗУ на мільйони гривень

З 1 квітня медичні заклади розпочали укладання нових договорів з Національною службою здоров’я за програмою медичних гарантій. Основний договір щодо надання первинної медичної допомоги до кінця 2021 року уклали три комунальні заклади Переяславщини – Переяслав.City

Держава підвищила вимоги до амбулаторій

У договорах обумовлюються всі місця надання первинної допомоги за програмою державних медичних гарантій, такими є сімейні амбулаторії та фельдшерські пункти, що входять до мережі комунальних закладів.

Оголошена вартість договорів орієнтовна, оскільки упродовж року керівник закладу може подавати заявку до НСЗУ на внесення змін і збільшення суми договору, якщо загальна кількість підписаних декларацій між їхніми лікарями та пацієнтами збільшується.

Автор: скан дашборду НСЗУ станом на 13.04. 21

Саме з цього року НСЗУ запровадило додаткові вимоги до надавачів медичних послуг, які хочуть співпрацювати зі службою. Йдеться про заклади охорони здоров’я усіх форм власності, в тому числі ФОП.

Зокрема введено обов’язкову норму щодо доступності до будівель для людей з інвалідністю. Це мають бути пандуси, ліфти, кнопки виклику тощо. крім виконання вимог щодо наявності ліцензії, лікаря відповідної кваліфікації, норм організації надання медичної послуги, повного переліку необхідного медобладнання, тощо.

Три первинки мають нові контракти

Центр первинної медико-санітарної допомоги Переяславської та Циблівської громад (директорка Наталія Царенок) 30 березня законтрактувала з НСЗУ пакет послуг з медичного обслуговування сімейними лікарями на суму 20 102 186 грн.

НСЗУ підписала 1 квітня і заявку КП “Амбулаторія загальної практики сімейної медицини” Студениківської сільської ради (директорка Вікторія Кормишева) на договір сумою 2 366 285 грн.

Новостворена первинка Ташанської громади (директорка Олена Щербак) хоч і з третьої спроби, але з 12 квітня має вже цілком готовий договір з НСЗУ на суму 1 319 490 грн.

Сімейна амбулаторія Дівичківської громади наразі в процесі кадрової реорганізації. Нова заявка на договір з НСЗУ була подана 29 березня ще директором Вячеславом Святенком. Наразі заявка в «червоному» статусі, це означає що вона відізвана самим закладом або відхилена НСЗУ. Нагадаємо, що загалом ця сімейна амбулаторія відокремилася ще влітку минулого року, а співпрацю з НСЗУ розпочала з 1 вересня.

Вакцинуватимуть у чотирьох амбулаторіях

Окрім того, Переяславський ЦПМСД підписує договір з НСЗУ щодо надання послуги з вакцинації від коронавірусу в чотирьох пунктах щеплення. Тож у сімейних амбулаторіях центру: Переяславі, Хоцьках, Циблях та Великій Каратулі пацієнти зможуть пройти щеплення безкоштовно.

За цю послугу закладу за пацієнта заплатить держава. Звісно, за умови, що Україна отримуватиме регулярні поставки такої вакцини, яку централізовано розподілятимуть по регіонах.

Лікарня надаватиме безоплатну допомогу за 10 напрямками

Контракт із НСЗУ про надання спеціалізованої медичної допомоги підписує і Переяславська ЦРЛ. Цього року контрактує такий перелік медпослуг:

  • стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій
  • колоноскопія
  • езофагогастродуоденоскопія
  • медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах (профілактика, спостереження, діагностика, лікування та медична реабілітація)
  • хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах
  • ведення вагітності в амбулаторних умовах
  • стоматологічна допомога дорослим та дітям
  • медична допомога при пологах
  • діагностика, лікування та супровід осіб з ВІЛ та підозрою на ВІЛ (нова).

Автор: скан дашборду НСЗУ станом на 13.04. 21

Наразі пропозиції лікарні щодо надання меддопомоги за дев’ятьма напрямками уже перевірені та підтверджені НСЗУ, пакет по COVID-19 після перевірки на доопрацюванні.

Нагадаємо, що за минулий контрактний період з НСЗУ (з 1 квітня 2020 року по 30 квітня 2021 року) переяславська лікарня заробила 46,71 млн грн за програмою медичних гарантій (стаціонарна та амбулаторна меддопомога загального профілю).

Згідно з додатковим договором за напрямком COVID-19, лікарня отримала ще 57,17 млн грн. За ці кошти не тільки була організована меддопомога пацієнтам, а вдалося зокрема і часткове оновлення матеріальної бази медзакладу.

Додати коментар