Будьте уважні! На Київщині знов орудують шахраї!

На Київщині знов активізувались шахраї. Про це повідомляє управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Київській області. Так, невстановлені особи телефонують суб’єктам господарювання з номера
 095 444 67 66 та від імені керівництва податкової служби вимагають перерахувати кошти на банківські рахунки. Такі дії кваліфікуються як шахрайство та умисна дискредитація податкових органів.

Ми звертаємося до платників податків з проханням перевіряти інформацію та не перераховувати кошти!

У разі, якщо ви отримали такий дзвінок, звертайтеся до нас за номерами телефонів 044 200 37 93 та 044 200 37 50, а також до підрозділів Національної поліції за номером телефону 102.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

ГУ ДПС у Київській області

 

Як заповнити уточнюючу декларацію з плати за землю на зменшення податкового зобов’язання за березень 2020?

За період з 01 березня по 31 березня 2020 плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності не нараховується та не сплачується.  

Для  зміни податкового зобов’язання із сплати плати за землю за березень 2020 платники плати за землю (крім фізичних осіб), які подали відповідну  декларацію, мають подати уточнюючу Декларацію та відобразити в ній зменшення податкових зобов’язань.

Форма Декларації передбачає заповнення розд. І «Розрахунок суми земельного податку» у разі наявності в Декларації відмітки «Земельний податок», та розд. ІІ «Розрахунок суми орендної плати» у разі наявності в Декларації відмітки «Орендна плата».

В уточнюючій Декларації для відображення зменшення податкового зобов’язання з земельного податку за березень 2020 показники колонок 1 – 13 розд. І «Розрахунок суми земельного податку»  мають відповідати даним раніше поданої Декларації за 2020 рік. У колонках 14 – 17 уточнюючої Декларації зазначається:

– у колонці 14 «код пільги» – 18010593, згідно з довідником № 98/2 інших податкових пільг станом на 02.04.2020, затверджених ДПС;

– у колонці 15 «розмір пільги» – 100;

– у колонці 16 «сума пільги» – сума податкового зобов’язання із сплати земельного податку за податковий період березень 2020 року, яка була задекларована в Декларації за 2020 рік;

  – у колонці 17 «Річна сума земельного податку (до сплати)» – різниця між показниками колонок 13 та 16 (к. 13 – к. 16).

В уточнюючій Декларації для відображення зменшення податкового зобов’язання з орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності (далі – орендна плата за земельні ділянки) за березень 2020 показники колонок 1 – 11 розд. ІІ «Розрахунок суми орендної плати» уточнюючої Декларації мають відповідати даним раніше поданої Декларації за 2020 рік, а у колонці 12 «Річна сума орендної плати» – відображається річна сума орендної плати за земельні ділянки, зменшена на суму податкового зобов’язання із сплати орендної плати за земельні ділянки за податковий період березень 2020 року, яка була задекларована в Декларації за 2020 рік.

При цьому, відображення коду пільги 18010593 (щодо орендної плати за земельні ділянки за березень 2020 року) в уточнюючій Декларації з позначкою «Орендна плата» не передбачено, тобто не зазначається.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

ГУ ДПС у Київській області

 

Як оподатковується надання в оренду нерухомого майна?

Власник користується та розпоряджається своїм майном на власний розсуд, у тому числі для здійснення підприємницької діяльності. Тому надання в оренду власного нерухомого майна може здійснюватися фізичними особами  як у межах підприємницької діяльності, так і без реєстрації орендодавця фізичною особою – підприємцем. Але при цьому він  самостійно нараховує та сплачує до бюджету податок протягом 40 календарних днів після останнього дня звітного кварталу.

Суми отриманого доходу,  сплаченого протягом звітного року податку та податкового зобов’язання необхідно відобразити  у річній податковій декларації про майновий стан і доходи. Дохід від надання майна в оренду оподатковується за ставкою податку на доходи фізичних осіб 18% та військового збору – 1,5%.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

ГУ ДПС у Київській області

 

Закон України № 540: виробники дезінфекційних засобів з використанням спирту етилового тимчасово справляють акцизний податок за нульовою ставкою

До 31 травня 2020 року  виробники лікарських засобів, які здійснюють виробництво дезінфекційних засобів з використанням спирту етилового, справляють акцизний податок за нульовою ставкою за 1 літр 100-відсоткового спирту.

Тимчасово спрощено порядок виробництва дезінфекційних засобів: відтепер  державні підприємства,  виробники спирту етилового можуть використовувати вироблений ними спирт для виробництва дезінфекційних засобів без наявності зареєстрованих витратомірів-лічильників спирту за умови обладнання місць відпуску дезінфекційних засобів засобами обліку виробленої продукції та участі представників контролюючих органів у контролі за дотриманням умов денатурації спирту.

Крім цього, виробники спирту етилового можуть відвантажувати спирт етиловий з акцизних складів виробникам лікарських засобів і  продукції хімічного та технічного призначення, включеної до переліку продукції хімічного та технічного призначення, для виробництва якої використовується спирт етиловий денатурований, для виробництва дезінфекційних засобів, зокрема, у кількості, що не перевищує об’єм наявних у розпорядженні місць зберігання спирту етилового, що внесені до Єдиного реєстру місць зберігання спирту.

До отримання спирту етилового з акцизного складу, що використовується для виробництва дезінфекційних засобів, видається податковий вексель на суму податку, нарахованого на обсяг спирту етилового, що отримується виходячи зі ставки, визначеної у п.215.3 ст. 215 ПКУ. На операції видачі, обігу, погашення та здійснення протесту такого векселя розповсюджуються положення п. 229.1 ст. 229 ПКУ. 

Закон України від 30.03.2020 №540 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)”.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар