Заступник міського голови Валентина Губенко взяла участь у Практикумі Киівського регіонального відділення Асоціації міст України, в рамках проекту “ПУЛЬС”, на тему: “Реформування системи охорони здоров’я на усіх рівнях медичного обслуговування (формування госпітальних округів)

Реформування галузі охорони здоров’я потрібний, але складний процес, що вимагає зусиль закладів охорони здоров’я, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості.
Вчора, 27 лютого в Київській ОДА відбувся Практикум Киівського регіонального відділення Асоціації міст України, в рамках проекту “ПУЛЬС”, на тему: “Реформування системи охорони здоров’я на усіх рівнях медичного обслуговування (формування госпітальних округів).
Представники АМУ, НСЗУ, МОЗ, міських рад, закладів охорони здоров’я мали змогу конструктивно поспілкуватися з питань готовності до переходу з 1 квітня 2020 року на нову модель фінансування (реалізації медичної реформи на вторинному рівні).
Переяслав-Хмельницьку ЦРЛ включено до переліку опорних медичних закладів. Багато роботи проводить керівництво підприємства, розуміючи, що зворотнього руху не може бути, а лікарня давно потребує змін.
Всі розуміємо, що разом маємо підвищити якість надання медичних послуг людям, зробити прозорою систему використання коштів на лікування, мотивувати до якісної роботи лікарів, змінити філософію взаємовідносин лікаря з пацієнтом.
Дякую модератору-аналітику Аналітичного центру АМУ Світлані Осташко, керівництву Асоціації міст України, депутату обласної ради Наталії Бігарі, колегам-представникам засновників медичних закладів за досвід, можливість комунікувати, системність у роботі і постійне вивчення досвіду міст Київщини, України.
Завтра на місцях обговоримо нагальні питання, разом шукатимемо шляхи вирішення.

Додати коментар