Заступник міського голови взяла участь у роботі наради з питань допомоги, соціалізації, адаптації, сприяння приватній діяльності учасникам АТО

10 лютого заступник міського голови Валентина Губенко взяла участь у роботі наради з питань допомоги, соціалізації, адаптації, сприяння приватній діяльності учасникам АТО, яка проходила в Київській обласній державній адміністрації.
Зустріч відбулася під головуванням заступника голови Київської облдержадміністрації Олега Торкунова за участі Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Василя Свириденко, директора департаменту соціального захисту населення Київської ОДА Ігоря Мещана, представників громадських організацій.
Можливості служби зайнятості у напрямку працевлаштування учасників антитерористичної операції презентував під час наради в Київській обласній державній адміністрації директор обласної служби зайнятості Денис Дармостук. Він підкреслив, що одне з найважливіших питань – це підбір роботи для учасників АТО. В доповіді прозвучало, що у 2019 році за сприяння Київської обласної служби зайнятості отримали роботу 397 осіб з числа учасників АТО, що на 4% більше в порівнянні з 2018 роком, налагоджено співпрацю з військкоматами і військовими частинами. В кожному центрі зайнятості та філії Київської області за окремим графіком фахівці військкоматів проводять презентації вакансій військової служби за контрактом. В результаті 78 безробітних учасників АТО направлені на військову службу за контрактом у 2019 році.
Однією із послуг служби зайнятості є допомога у започаткуванні власної справи. І важливу роль відіграють Центри розвитку підприємництва. Протягом 2019 року 229 учасників АТО були клієнтами цих Центрів, де вони брали участь у семінарах, круглих столах, також їм була надано допомогу у написанні бізнес планів. В результаті такої роботи з 94 осіб, які відкрили власну справу, 9 – учасники АТО (ООС).

Соціальний захист учасників АТО/ООС – одне з найголовніших завдань сьогодення, адже найкраща психологічна і соціальна реабілітація – це коли людина має роботу із гідним рівнем заробітної плати і тим самим має соціальну захищеність.
За період 2019 року на обліку в Переяслав-Хмельницькій міськрайонній філії КОЦЗ перебувало 70 учасників АТО/ООС, з них проживають у сільській місцевості – 29. Працевлаштовано – 17 осіб.
Станом на 07.02.2020р. на обліку в Переяслав-Хмельницькій міськрайонній філії КОЦЗ перебуває 36 учасників АТО/ООС, з них проживають у сільській місцевості – 8. Працевлаштовано – 3 особи.
Під час перебування на обліку в Переяслав-Хмельницькій міськрайонній філії КОЦЗ особи залучаються до активних заходів служби зайнятості, це громадські та інші роботи тимчасового характеру, професійне навчання, організація підприємницької діяльності, запрошуються до участі у різноманітних профорієнтаційних заходах.
Є активна співпраця служби зайнятості з міською радою, Переяслав-Хмельницьким ОВМК, ГО «Асоціація учасників бойових дій та учасників антитерористичної операції Переяславщини», управлінням соціального захисту населення міста.
Протягом 2019 року управлінням соціального захисту населення Переяславської міської ради на виконання програми «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності,учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях з метою повернення їх до мирного життя» була проведена робота по професійній реабілітації, а саме:
– в ТОВ «Адмінгран» пройшли курс навчання та отримали посвідчення водія 2 учасники бойових дій АТО;
– в Переяславському міському спортивно-технічному клубі пройшов навчання та отримав посвідчення водія 1 учасник бойових дій.
На навчання було використано 20 517 грн державних коштів.
На 2020 рік попередньо розподілено на місто 24 107 грн. В даний час уже є 1 заява на навчання .
Постійно проводиться роз’яснювальна робота серед учасників АТО. На стендах управління розміщено перелік навчальних закладів де можна отримати різні професії та спеціальності.

Додати коментар