Формування креативних здібностей із застосуванням міжпредметних зв’язків в освітній галузі

Формування креативних здібностей

із застосуванням міжпредметних  зв’язків  в освітній галузі.

 

«Усі знання виростають з одного

коріння — з навколишньої дійсності,

а тому й повинні вивчатися у зв’язках».

  Я.А. Коменський

30 січня 2020 року в Переяславській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 продовжив свою роботу обласний опорний заклад освіти для вчителів освітньої галузі Київщини «Мистецтво», педагогів-організаторів, керівників гуртків художньо-естетичного напряму ( КВК) на тему: «Інтеграція різних видів мистецтва як засіб формування креативного мислення учнів».

Розпочала захід заступник директора з навчально-виховної роботи Чайка Наталія Олександрівна, яка ознайомила присутніх з метою та завданнями заходу і побажала всім присутнім плідної праці і творчих успіхів.

Презентацію на тему: «Мистецька освіта», підготувала  вчитель  історії Дзюба Оксана Юріївна, яка у своїй доповіді наголосила, що предмети художньо-естетичного циклу мають великий вплив на культурний розвиток здобувачів освіти та формування культури естетики,а предмети суспільно-гуманітарного циклу допомагають у синтезі з іншими предметами формувати особистість гармонійно розвинену, яка може поєднувати прекрасне в культурі з раціональним в історії.

Хомич Вікторія Олександрівна , практичний психолог закладу освіти, налаштувала учасників на  роботу квесту. На кожному етапі всі учасники , яких спрямовували  Козоріз Людмила Василівна, вчитель образотворчого мистецтва, Оврашко Світлана Іванівна , вчитель музичного мистецтва, Левченко  Олена Іванівна, вчитель хореографії, Дзюба Оксана Юріївна,вчитель історії , пройшли різноманітними станціями мистецького квесту «Українське бароко».  

Козоріз Л.В. презентувала на станціях «Ерудит» і «Козак Мамай» особистий досвід з нетрадиційних технік малювання.  На станції «Креативна історія» учасники заходу мали змогу практично ознайомитись із досвідом роботи  Дзюби О.Ю.  Станція «Мистецька перлина», яку підготували Оврашко С.І. і Левченко О.І. , відкрилася феєричним виступом вокально-хореографічної студії « Зорецвіт» «Дивна квітка».  Незабутнім співом та грою на бандурі  вразила присутніх учениця 10 класу  Томчук Надія.

Підвела підсумки роботи другого семінару-практикуму Логімахова Оксана Анатоліївна , завідувач відділу предметів художньо-естетичного циклу КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», побажала творчих успіхів та подальшої співпраці педагогів Київщини на базі Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5.

 

Міський методичний кабінет відділу освіти

Додати коментар