Десять грантових проєктів 2020-2021. Що зробимо, скільки витратимо з міського бюджету?

Міжнародна фінансова допомога є суттєвим важелем для розвитку громад. Вже багато років такою можливістю користуються і в Переяславі. Тож 21 січня у ході засідання першого у цьому році виконкому міської ради було затверджено перелік проектних заявок від виконавчих органів ради для участі у грантових конкурсах, що мають відбуватися у 2020-2021 роках.

Заступник міського голови Наталія Устич повідомила ресурсу Pereiaslav.Сity, що управлінням економіки міськради підготовлено 10 мікропроектних заявок для подачі на ці конкурси.

Серед них “Проведення повних енергетичних аудитів та розробка енергетичних сертифікатів у семи громадських будівлях міста”. Грантодавцем тут виступає в першу чергу Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ). Сума гранту може становити 114,1 тис. грн. Оскільки реалізація майже всіх міжнародних грантових проектів передбачає співфінансування, то частка міського бюджету буде становити 48,9 тис. грн (30%).

Проект може включати придбання операційного столу, лапроскопічного обладнання.

Вартість гранту для проекту “Модернізації медичного обладнання у Переяслав-Хмельнцькій районній лікарні”, де, як відомо, міська рада є одним із співзасновників, може становити 2 млн грн. Проект може включати придбання операційного столу, лапроскопічного обладнання. Грантодавцем тут виступає японський фонд “Кусаноне”. А от співучасті міського бюджету для фінансування цього проекту не передбачається.

Є у переліку бажаних для міста грантів і придбання підйомного гідравлічного обладнання СОМЕТ 19 на базі шасі автомобіля IVECO Daily 60 для ремонтних, будівельно-монтажних та інших робіт, в тому числі і обслуговування електричних мереж на території міста. Грантодавцем тут виступає Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР). Сума гранту – 1 млн 575 тис. грн. Частка співфінансування міського бюджету у цьому випадку повинна становити 25%, або 525 тис. грн.

Підготовлено заявку і на отримання гранту для придбання двох автобусів.

Оскільки у Переяславі не відмовляються від ідеї перевезення пасажирів на міських маршрутах, крім приватного, також і комунальним транспортом, підготовлено заявку і на отримання гранту для придбання двох автобусів. Його сума становить 3 млн 968 тис. грн. Доля міського бюджету у цьому проекті – 20%, або 992 тис. грн. Грантодавцем тут виступатиме ДФРР.

Вже багато років для міста залишається проблемою неналежне функціонування зливової каналізації на вулицях. Виникають потреби покращення роботи каналізаційних мереж. Тож ще одна із підготовлених заявок була на отримання гранту для придбання каналопромивочної машини. Сума цього гранту – 2 млн 665 тис. грн, доля міського бюджету – 30%, або 665 тис. грн. Грантодавцем виступає теж ДФРР.

Є у переліку також і проекти для підвищення культурної та туристичної привабливості міста та інші. А фінансово найбільш затратним є проект спорудження вулиці Промислової. Це – об’їзна дорога на Підварках. Її загальна вартість передбачається понад 56 млн. грн.

Якщо ми виграємо всі проекти, то це було б 10 млн 610,5 тис. грн.

Частка співфінансування міського бюджету у різних проектах в основному може становити 20-30%. І, як зазначила Наталія Устич, якщо ми виграємо всі проекти, то це було б 10 млн 610,5 тис. грн.

– Ми братимемо участь у всіх конкурсах на отримання грантів, – сказав міський голова, – можливо, десь виграємо і матимемо додаткову допомогу для розвитку та покращення інфраструктури міста.

Про затвердження переліку Проектних заявок від виконавчих органів ради для участі у грантових конкурсах на 2020-2021 роки

Додати коментар