Відбулися заходи щодо підвищення кваліфікації керівників та заступників директорів закладів загальної середньої освіти

 Із 03.12 по 04.12. 2019 року на базі ліцею-інтернат «Патріот» відбулися заходи щодо підвищення кваліфікації керівників та заступників директорів закладів загальної середньої освіти міста, району, Дівичківського та Студениківського ОТГ за умови  реалізації Концепції « Нова українська школа».

Відповідно наказу  Міністерства освіти і науки України тренінги  провели тренери  Тичина Людмила Павлівна та Тригуб Ірина Анатоліївна.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся  директор закладу Василь Васильович Козій, який ознайомив присутніх із здобутками та перспективами розвитку закладу, розповів про розвиток освіти ліцею та побажав плідної роботи учасникам тренінгу.

Програма заходів  відповідала вимогам Концепції «Нова українська школа» і мала на меті підвищити кваліфікацію та удосконалити управлінські компетентності керівників шкіл.

Теми модулів:

  • Документаційний супровід: як ліцензувати заклад освіти, як здійснити державну реєстрацію, як припинити або розширити діяльність структурних підрозділів
  • Фінансова автономія: як запровадити облікову політику закладу, як скласти кошторис, як здійснювати закупівлю товарів та послуг
  • Документообіг: як організувати номенклатуру справ закладу освіти, як оптимізувати роботу з документами за допомогою онлайн-сервісів.
  • Державно-приватне партнерство в освіті: як створити благодійний фонд чи громадську організацію, як налагодити співпрацю з громадою.
  • Управління кадровою роботою: як реалізувати політику командоутворення та запровадити корпоративну етику
  • Кадрова документація: як сформувати та актуалізувати особові справи, розробити інструкції, оформити колективний договір, не забути про охорону праці, забезпечити соціальні гарантії працівникам в умовах децентралізації влади Концепція «Нова українська школа»: як застосувати ключові положення Концепції та формулу нової школи, реалізувати компетентнісний підхід та педагогіку партнерства
  • Управління освітньою діяльністю: як розробити освітню програму та реалізувати повноваження педагогічної ради
  • Організація ефективного і безпечного освітнього середовища. Новий освітній простір НУШ: початкова школа НУШ та інноваційні технології в початковій школі
  • Концепт підвищення кваліфікації вчителів НУШ

Після проведення навчання  в усіх залишилися лише позитивні враження. Тренери логічно та змістовно провели лекцію, включаючи до неї ігри, групові завдання. Було представлено багато прикладів побудованих на власному досвіді, що показало практичну сторону лекційного матеріалу. Дуже сподобалась атмосфера в колективі, що дозволяла відкритись кожному з учасників.

Методичний кабінет відділу освіти

Додати коментар