Як дивитися телебачення після кодування супутникового ТБ

Ні для кого не секрет, що великі медіагрупи України з початку 2020 року планують закодувати сигнали своїх ТВ-каналів. Якщо ви дивитеся телебачення через ефірну цифру або кабель, для вас нічого не зміниться. Це торкнеться майже третини телеглядачів, для яких супутник – улюблений спосіб прийому ТВ-сигналу. Для таких користувачів це означає те, що з моменту завершення кодування дивитися супутникове ТБ вони будуть вже по-іншому – сплативши абонплату -повідомляє Мінфін.

Телеглядачі раніше купували супутникові антени для того, щоб дивитися більшу кількість ТВ-каналів (як українські телеканали, так і зарубіжні). Жодної абонплати не було, не потрібно було вибирати навіть супутникового провайдера для перегляду улюблених каналів.

 

Кодування сигналу українських телеканалів зробить такий спосіб дивитися українське ТБ безкоштовно неможливим. Причина кодування – прагнення провайдерів супутникового телебачення в Україні узгодити із законом той факт, що сигнал українських телеканалів доходить до громадян інших країн по супутнику, які поки можуть дивитися їх абсолютно безкоштовно. Це є порушенням закону в ЄС. Кодування сигналу – це також боротьба з піратством і провайдерами-шахраями. Відтепер гроші від споживача будуть йти безпосередньо постачальнику послуг, а їхня якість, за обіцянкою телевізійників, істотно зросте.

Поки що відомо про більш ніж 20 українських каналів, які будуть закодовані найближчим часом, зокрема це: «Інтер», «1 + 1», «СТБ», «ICTV», «Новий канал», «ТРК Україна», «МЕГА», «НЛО TV», «Піксель» та ін.

Такий список з невеликими коригуваннями в процесі кодування ви можете знайти, коли будете шукати в інтернеті «відключення каналів України». Але це не означає, що ви не зможете більше дивитися улюблений канал. Оптимальний варіант для вас – дивитись його в Інтернеті. Для цього потрібно звернутися до провайдера ТВ, який надає можливість підключити IPTV-телебачення, або дивитися телебачення онлайн через інтернет-провайдерів, які мають безкоштовні пакети для перегляду телеканалів.

Додати коментар