Минулого тижня міський голова зустрівся із представниками ЗМІ

5 грудня міський голова Переяслава Тарас Костін провів чергову зустріч з журналістами місцевих ЗМІ та відповів на ряд актуальних запитань про життя міста тощо. Оскільки вона відбувалася одразу ж після другого пленарного засідання чергової 75 сесії, першим запитанням було, коли може відбутися третє пленарне цієї ж сесії? – повідомляє Переяслав.City

Відп.: У зв’язку з тим, що я відбуваю у відрядження, думаю, що ми об’єднаємо наступну чергову сесію, яку заплановано на 19 грудня, із третім пленарним, і розглянемо питання, що залишилися. На жаль, відвідуваність сесій деякими депутатами незадовільна. Нерідко трапляється, що для роботи сесій просто не вистачає кворуму. Але це на сумлінні тих депутатів, які не ходять. Зокрема, це і тому, що робота міської ради політизується, а політика, як ми знаємо, заважає вирішувати господарські питання.

Зап.: Зараз у місті розпочато реалізацію деяких інвестиційних проєктів, зокрема, щодо спорудження магазинів таких відомих торговельних мереж, як “АТБ” та “Фора”.

Відп.: Завжди кажу, що інвесторам з екологічними проєктами слід надавати максимальне сприяння. Адже це те, що наповнюватиме наш бюджет, створюватиме нові робочі місця, розвиватиме інфраструктуру міста. Стосовно нового торговельного закладу “АТБ” будівельні роботи на майданчику тимчасово призупинені, оскільки виникла потреба дооформлення деякої документації. Думаю, навесні наступного року вони їх продовжать. Забудовники супермаркету “Фора” зараз на стадії оформлення потрібної їм земельної ділянки. На жаль, на сьогоднішньому сесійному засіданні деякі депутати не проголосували за земельне питання, яке б дозволило їм належними темпами рухатися далі. Вважаю, таким чином вони саботують розвиток міста.

Зап.: Вже на ряді сесій не мали достатньої підтримки і питання щодо запозичення кредиту у НЕФКО для реконструкції вуличного освітлення та реконструкції мереж водопостачання із застосуванням механізму ЕСКО. Вважаєте, це теж через заполітизованість?

Відп.: Обидва ці інвестиційні проєкти дуже гарні. В деяких інших містах вони вже працюють і показують свою ефективність. Чому не приймаються у нас? Знову ж таки пов’язую це з тим, що наближаються місцеві вибори і деякі депутати вже бачать себе їх учасниками, тому всіляко перешкоджають діяльності нинішньої команди в міськраді. Розуміємо: якби було реалізовано проєкт НЕФКО, то ці плюси були б не на користь тим, хто вже бачить себе на посаді міського голови. Тобто принцип тут такий: чим гірше зараз для міста, тим краще для їхньої мети.

Зап.: Крім вже відомих інвесторів, що мають чи почали реалізовувати конкретні проєкти, хтось ще цікавиться Переяславом?

Відп.: Так. Наприклад, не так давно зустрічався з представниками компанії з Туреччини. Розмова йшла про можливості побудови ними біля заводу “Точмаш” індустріального парку. Плани у них доволі амбітні. Хотіли б побудувати невеликі виробництва з переробки сільськогосподарської продукції. До речі, такий парк вони вже створили у Маріуполі, який є містом-побратимом Переяслава. Так що мають позитивний досвід роботи в Україні.

Зап.: Ваше відрядження буде до Китаю на економічний форум “Шовковий шлях”?

Відп.: Мене запросили до складу делегації України і відбуваємо на нього вже сьогодні ввечері. З міського бюджету на цю поїздку жодної копійки витрачено не буде. Повернутися і приступити до роботи планую 14 грудня. Форум є одним з найбільших майданчиків у світі для налагодження співпраці у різних галузях. Минулого року, коли побував там вперше, мав можливість презентувати Переяслав. Цього разу теж планую розповідати про потенціал, що у нас є і для туристичної, і для економічної діяльності. У планах також є налагодити дружні стосунки з одним з міст цієї країни.

Як відомо, сьогодні китайська економіка одна з найпотужніших у світі. Свої інвестиційні проєкти вони реалізовують в багатьох країнах. Скажімо, знаю, що своє підприємство будують і у Фастові нашої області. Якби їхні інвестори зацікавилися і нашим містом, то це було б лише на користь.

 

Додати коментар