Понад 174 тисячі платників податків зареєстровано на Київщині

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Ореста Вітика, наразі на обліку в територіальних органах податкової служби регіону знаходиться 174 тисячі платників. У порівнянні з січнем-жовтнем 2018 року, кількість суб’єктів господарювання збільшилась на 4,7 тисячі платників або 2,8%. «Переважна більшість – це фізичні особи-підприємці – 57,6%  або 100,2 тис.,  а питома вага юридичних осіб становить 42,4% або 73,9 тисяч платників», – зазначив очільник податкової служби області. «Динаміка  у зростанні кількості суб’єктів господарювання сприяє створенню нових робочих місць, забезпечує самозайнятість працездатного населення Київщини та, звичайно, позитивно впливає на наповнення бюджету як Державного, так і місцевих».

Станом на 01.11.2019 року започаткувало власний бізнес понад 17 тисяч суб’єктів господарювання. Із них 2,9 тисячі юридичних осіб та 14,1 тисяч фізичних осіб – підприємців. Приріст платників податків у порівнянні з минулорічним показником становить 0,8% або 132 платника.

Зазначається ріст у 8,2% або 17,9 тисяч платників єдиного внеску у порівнянні із показником 2018 року. Наразі реєстр платників налічує 236,8 тисяч суб’єктів: 72,6 тисяч юридичних та 164,2 тисяч фізичних осіб.

ГУ ДПС у Київській області звертає увагу платників, що взяття на облік за основним місцем обліку відокремленого підрозділу іноземної компанії, організації, у тому числі постійного представництва нерезидента, у контролюючому органі здійснюється після належної акредитації (реєстрації, легалізації) такого підрозділу на території України.

Для взяття на податковий облік постійні представництва нерезидентів зобов’язані звернутися протягом 10 календарних днів з дня їх державної реєстрації (акредитації, легалізації) в установленому порядку або до початку провадження господарської діяльності, якщо така реєстрація не є обов’язковою згідно із законодавством, до контролюючих органів за своїм місцезнаходженням та подати заяву за ф. № 1-РПП та наступні документи:

1) якщо постійним представництвом нерезидента є відокремлений підрозділ нерезидента, то:

-копію документа, що підтверджує присвоєння коду за ЄДРПОУ;

-копію документа про реєстрацію, легалізацію, акредитацію чи засвідчення факту створення іншим способом;

2) якщо постійне представництво нерезидента утворюється відповідно до абзацу другого пп. 14.1.193 п. 14.1 ст. 14 ПКУ, то:

-копію витягу з торговельного, банківського або судового реєстру, виданого в країні реєстрації іноземної компанії, організації та легалізованого в установленому порядку, якщо інше не передбачено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, що супроводжується нотаріально засвідченим перекладом українською мовою;

-нотаріально засвідчені в Україні копії відповідних документів щодо об’єкта або відповідного проекту українською мовою, які містять інформацію щодо функцій та участі нерезидента у будівництві об’єкта чи виконанні проекту.

Взяття на облік постійного представництва нерезидента та внесення відомостей до Єдиного банку даних юридичних осіб здійснюється контролюючим органом у день отримання заяви за ф. № 1-РПП за умови відсутності підстав, визначених п. 4.11 розд. IV Порядку, для повернення документів платнику податків для виправлення.

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар