Рішення Уряду сприятиме стабільності проходження опалювального сезону

 Наприкінці червня 2019 року Уряд України прийняв постанову №560 щодо граничних тарифів на централізоване теплопостачання і гарячу воду. Відповідно до даної постанови ряд міст України опинилися б під загрозою відключення опалення та гарячого водопостачання через неможливість покриття собівартості їх послуг.

 Асоціація міст України 28 жовтня  звернулася до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням скасувати постанову №560, якою встановили заздалегідь “не підйомні” для міст граничні тарифи на послугу з постачання теплової енергії для населення та послугу з гарячого водопостачання. 15 листопада Кабмін прийняв рішення «Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 р. № 560».

Це рішення забезпечує стале проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення теплопостачальних підприємств та котелен від газу через необґрунтовані економічно ставки тарифів. Це рішення, прийняте відповідно до звернення Асоціації міст України, також убезпечить місцеві бюджети від  додаткових витрат і сприятиме стабільному проходженню опалювального сезону. Найголовніше те, що жителі нашого міста будуть забезпечені теплом!  Нам не потрібно відключати теплопостачальні підприємства, та котельні від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів.

Дякую Уряду за підтримку та розуміння інтересів українських громад, з повагою, міський голова Переяслава Тарас КОСТІН.

 

Додати коментар