Профорієнтаційна екскурсія – «краще один раз побачити, ніж сто разів почути»

У рамках заходів щодо проведення особистих профорієнтаційних екскурсій для шкіл 14листопада 2019 року фахівці Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії КОЦЗ організували для учнів ЗОШ №2 професіографічну екскурсію на підприємство ДП “Фабрика імені Богдана- Хмельницького». Ціль заходу – формування у молодих людей мотивації до вибору робітничих професій що є важливим чинником попередження зростання безробіття серед молоді.

Екскурсію провела майстер фабрики Дика Оксана Іванівна, яка розповіла учням про історію підприємства на якому понад півстоліття виготовляють український національний одяг. Фабрика художніх виробів імені Богдана Хмельницького – одне із найстаріших підприємств в Україні, воно функціонує з 1960 року. Одяг на фабриці виготовляють за допомогою швейного обладнання і вручну, зберігаючи при цьому найдавніші традиції.  Учням показали всі процеси виробництва, ознайомили із професіями «вишивальник», «ткач», специфікою роботи підприємства, матеріально-технічною базою, умовами та оплатою праці. Під час проведення екскурсії, учні мали можливість спостерігати за роботою досвідчених майстрів,побачити продукцію, що виробляє підприємство, почути про вимоги до працівника, «приміряти» професію до себе.Отримана інформація дозволить активізувати професійне самовизначення школярів, розвивати пізнавальну активність та розширювати кругозір про світ професій.

Проведення профорієнтаційних екскурсій на підприємствах допомагає учням у формуванні уявлення про майбутню професію та є дієвим чинником у пропагуванні робітничої праці – цікавої, творчої та високооплачуваної.

Додати коментар