В Переяславі-Хмельницькому рятувальники тренуються та навчають працівників підприємств

Майже 60 працівників служб цивільного захисту та більше 10 одиниць спеціальної техніки 1-2 червня взяли участь у командно-штабних навчаннях на території міста Переяслав-Хмельницький, що на Київщині. 

Відповідно до повідомлення обласного Гідрометеоцентру про загрозу суттєвого погіршення метеорологічних умов, відбулось оповіщення керівників складу органів управління та спеціалізованих служб цивільного захисту області і членів місцевої комісії з питань ТЕБ і НС. Керівники служб доповіли про наявні сили і засоби, а також про переведення їх у режим підвищеної готовності для виконання дій за призначенням з ліквідації можливих наслідків природної надзвичайної ситуації.

За задумом навчань, погіршення погодних умов призвело до посилення поривів вітру та рясних атмосферних опадів у вигляді зливи. В місті Переяслав-Хмельницький знеструмленим опинився мікрорайон «Підварки», та загальноосвітня школа №2, пошкоджено покрівлі 11 приватних житлових будинків. Порушено нормальні умови життєдіяльності близько 2 тис. громадян. Умовно загинуло 2 та постраждали 32 особи.

Утворюється штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, оперативна група висувається у найбільш постраждалі місця, організовується робота центру управління в надзвичайних ситуаціях. Приводяться у повну готовність до дій за призначенням спеціалізовані служби цивільного захисту міста, відбуваються заходи з проведення евакуаційних, аварійно-пошукових та рятувальних робіт, а також відпрацьовуються питання подальшого життєзабезпечення та відновлення постраждалих мікрорайонів. Наступний етап навчань – ліквідація аварії на хімічно-небезпечному підприємстві «Переяслав-Молокопродукт».

До місця події терміново прибувають рятувальники 27-ДПРЧ м. Переяслав-Хмельницький, фахівці екстреної медичної допомоги, енергетичного та газового господарств, аварійна бригади підприємства З метою ліквідації наслідків аварії проводиться терміновий збір об’єктових формувань цивільного захисту і створюється об’єктова комісія з питань надзвичайних ситуацій та штаб. Терміново розпочата евакуація населення до місця тимчасового збору. Організовується зустріч людей, їх облік та надання необхідної допомоги. Працівники ДСНС ліквідовують умовну надзвичайну ситуацію, постраждалим надається необхідна медична допомога.

За словами,   керівника навчань Дмитра Підгурного місцеві органи влади та підрозділи залучені до ліквідації надзвичайних ситуацій свою задачу виконали в повному обсязі на загальну оцінку «добре». «Кожного разу на навчаннях ми відпрацьовуємо найменші деталі та можливі складнощі в реальних умовах, визначаємо готовність керівників місцевих органів влади працювати в екстремальних умовах під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Тільки таким чином можливо мати готовність кожного з учасників ланки цивільного захисту до оперативного та професійного реагування на випадок любої надзвичайної ситуації », – зазначив він.

Додати коментар