Відбулися урочисті заходи з нагоди Дня захисника України

10 жовтня в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни відбулися урочисті заходи з нагоди Дня захисника України.

Цьогоріч привітати наших захисників зі їхнім святом до Центру завітало багато гостей. Серед них – народний депутат та Народний Герой України Яна Зінкевич, заступник міністра охорони здоров’я Михайло Загрійчук, громадська діячка, волонтерка, заступник голови комітету з питань охорони здоров’я минулого скликання Оксана Корчинська, міський голова Переяслава-Хмельницького Тарас Костін, заступниця голови Переяслав-Хмельницької РДА Анна Скляренко.

Перед початком урочистостей народний депутат України Яна Зінкевич ознайомилася з роботою закладу та поспілкувалася зі спеціалістами та пацієнтами Центру.

Перед будинком культури вітали захисників школярі, вистроївшись в святковий коридор з українськими прапорцями. Традиційно почалися урочистості з молитви, яку звершив священнослужитель Православної Церкви України ієрей Михайло Юрченко. Далі – хвилина мовчання за загиблими воїнами. З вітальним словом виступили гості.

З деяким хвилюванням заступник міністра охорони здоров’я Михайло Загрійчук зазначає, що перед такою аудиторією виступає вперше, і йому соромно, що держава, декларуючи захисникам всебічну підтримку, досі не реалізувала її в повному обсязі. Проте, за словами високопосадовця, який ще півтора місяці тому працював звичайним лікарем, влада вже робить перші кроки в цьому напрямку, розробляючи відповідні програми.

На офіційній частині Яна Зінкевич небагатослівна, проте діяльна: народний депутат висловлює підтримку госпіталю та  багато спілкується з учасниками АТО, обіцяючи сприяти вирішенню їх багаточисельних проблем.

У своєму виступі директор закладу Юрій Гріненко акцентує увагу на нагальній необхідності державної підтримки мережі госпіталів ветеранів війни, яких по всій Україні налічується 30.

Не могло відбутися цього разу і без нагороджень – заслужені відзнаки захисникам та працівникам Центру вручив директор госпіталю Юрій Гріненко з гостями заходу.

За традицією, були вручені квіти найстаршому та наймолодшому пацієнтам Центру. Також захисників оригінально привітав увесь колектив госпіталю у вигляді відеовітання.

Музичне вітання для наших хоробрих воїнів подарував Національний президентський оркестр, виконавши улюблені всіма композиції.

Також з нагоди свята у центральному холі Центру – фотовиставка, присвячена бійцям АТО/ООС, які проходили тут реабілітацію. Назва фотовиставки – «З турботою про Вас, з вірою в перемогу!».

Святкові вітання у Центрі продовжаться в сам день свята, 14 жовтня, у будинку культури.

Зі святом, наші Герої!

Додати коментар