Переяславські волонтери повернулися з лінії фронту

Переяславські волонтери Інна Марченко і Микола Швиденко повернулися з лінії фронту, куди їздили, аби передати вітання і подарунки з нагоди свята захисникам України. Частину продуктів та теплих речей зібрали мешканці Калинівки, частину – передали бійцям переяславці. Велика подяка Павлу Коліснику, Віталію Коцуру, які передали кошти. Олександру Пироговському за хлібну та молочну продукцію, Оксані Петренко із магазину ,,Любимий” за воду, Олександру Яремі, який передав бійцям паштет і сало. Тарасу Погурському та його друзям за гостинці, майстру училища Юлі, яка разом із учнями напекли 150 пиріжків, власникам оптового магазину у Підварках, які дали капусту, цибулю, моркву, буряк, Ніні Олександрівні Захарчук, яка передала горіхи, сухофрукти, консервацію, картоплю, гроші. Світлані Коверник за солодощі, Оксані Вербі, Лесі Лесик, Левченко Сергію, які купили каву, чай, сигарети, Лесі Бездольній за картоплю, консервацію. Ліки передали в аптеці Башмака. Особлива подяка дітям із школи номер 5 за листи і малюнки. Бійці просили плівку, цвяхи, скоби, мішки, утеплювач. Із цим допомогли в магазині ,,Добробут”, і в будівельному магазині, що біля оранжереї. Славік Христюк дав рулон плівки, Олександр Слюсар – сокиру і дві лопати. Пальним на дорогу забезпечили Віктор Шеремета, Юрій Розовик. Подяка Сергію Лисенку та всім, хто долучився до збору допомоги.
Ідею повезти бійцям гостинці до свята підтримала подруга Інни Марченко Надія із Калинівки. Вона ж посприяла із збором речей у Калинівці і транспортом. Водієм виявився побратим сина Надії, який разом із ним був у полоні – командир взводу батальйону ,,Донбас” Ігор Чайківський (позивний Артист. Він справді не тільки гарно співає, про що Інна переконалася дорогою, але й є засновником театру, займається патріотичним вихованням молоді. На плюсах 14 жовтня об 22:45 покажуть фільм, де він грає себе ,, Іловайськ 2014″.
До Павлополя волонтери добиралися всю ніч, везли гостинці морським піхотинцям, яким раніше неодноразово допомагали. Востаннє влітку цього року завдяки переяславцю, який просив не називати його ім’я, відремонтували тепловізор.
Переяславці погостювати у бійців всього кілька годин, познайомилися з побутом. Інна була вражена, з якою любов’ю бійці поводяться із чотирма собаками, одна з них – травмована, підірвавшись на розтяжці, була поранена, втратила око, але не втратила віри в людину і вдячності тим, хто її вилікував. Тварини першими відчувають ворога, своєю поведінкою попереджають про обстріли. І хоча бійці знали, що перед святами вороги особливо лютують, і після 16- ї цивільним знаходитися на передовій небезпечно, того дня обстріли розпочалися раніше. Волонтери повернулися додому, трішки відпочивши у волонтерів з Маріуполя. Захисники просили передавати всім, хто в них вірить, і всім, хто вірить у перемогу, велику подяку. Написали відповідь на дитячі листи. Особливо їх розчулив лист Аліни Гриценко, батько якої загинув у січні 2015:,,Я вас розумію… Я розумію, як вам важко…Я сама пережила велике горе… Я втратила тата на війні… Це для мене стало дуже больною темою… Я стала такою беззахисною… Я дуже надіюся, що ви скоро повернетеся додому, і ваші рідні не відчують те, що я відчула чотири роки тому. Я бажаю вам здоров’я, щастя, щоб ви ніколи не здавалися, йшли до своєї цілі. І всього вам найкращого!”
Коли хлопці це читали, під балаклавами текли сльози…

Джерело

Додати коментар