Термін сплати податкового зобов’язання у випадку несвоєчасного подання декларації

Термін сплати податкового зобов’язання у випадку несвоєчасного подання декларації

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що нормами п.57.1 ст.57 Податкового Кодексу (далі – ПКУ)встановлено, що платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ.

Податковий агент зобов’язаний сплатити суму податкового зобов’язання (суму нарахованого (утриманого) податку), самостійно визначеного ним з доходу, що виплачується на користь платника податку – фізичної особи та за рахунок такої виплати, у строки, передбачені ПКУ.

Податок чи збір, що не був сплачений у визначений строк, вважається не сплаченим своєчасно.

Отже, платник податків у разі подання звітності до граничного терміну сплати, зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, до граничного терміну сплати відповідної декларації.

У разі подання звітності платником податків після закінчення граничного терміну сплати, такий платник зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, до подання такої декларації, оскільки граничний термін сплати вже минув.

ГУ ДПС у Київській області

 

З 01 жовтня 2019 – нові реквізити бюджетних рахунків

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що з 01 жовтня 2019 реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборівзмінюютьсявідповідно  вимог IBAN.

Державною Казначейською службою України на виконання п.3 Постанови Правління Національного банку України від 28.12.2018 №162 «Про  запровадження міжнародного банківського рахунку  (IBAN)  в Україні» здійснено заміну діючих рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відповідно до вимог стандарту IBAN, тобто, відбувається перехід на міжнародний формат рахунків, який матиме 29 символів (літери та цифри), із збереженням довжини номера рахунку аналітичного обліку –  не більше 14 цифрових  символів, до якого добавлено решту символів, відповідно до вимог стандарту IBAN.

При обслуговуванні бюджетів за доходами з 01 жовтня 2019 Казначейством будуть використовуватись нові реквізити бюджетних рахунків.

Звертаємо увагу платників податків, що з новими реквізитами бюджетних рахунків можна ознайомитись на сайті ГУ ДПС у Київській області за посиланням:http://kyivobl.tax.gov.ua//byudjetni-rahunki/.

ГУ ДПС у Київській області

 

Платники екологічного податку

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що згідно з  п. 240.1 ст. 240 Податкового кодексу України від 02.12. 2010 № 2755-VI (далі – ПКУ), платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:

– викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення;

– скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти;

– розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання);

– утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);

– тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

Розміщення відходів – це постійне (остаточне) перебування або захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах (місцях розміщення відходів, сховищах, полігонах, комплексах, спорудах, ділянках надр тощо), на використання яких отримано дозволи уповноважених органів – п.п. 14.1.223 п. 14.1 ст. 14 ПКУ.

ГУ ДПС у Київській області

 

Платники, які здійснили поділ приміщення на два і більше об’єкти мають подати Повідомлення про об’єкти оподаткування (ф. № 20-ОПП)

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що платники податків, які  здійснили поділ власного приміщення на два і більше об’єктів різного призначення (магазин, перукарня тощо), мають подати Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП, в якому інформація щодо такого об’єкта оподаткування зазначається декількома рядками, тобто:

– у ряд.1 зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється (у графу 2 вноситься значення «6 – закриття об’єкта оподаткування»),

– у наступних рядках вказується оновлена інформація про об’єкти оподаткування, які створено чи відкрито на основі закритого об’єкта, при цьому ідентифікатор об’єкта оподаткування змінюється (у графу 2 вноситься значення «1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування»).

Кожному новоствореному об’єкту оподаткування присвоюється відповідний ідентифікатор об’єкта оподаткування за правилами, визначеними п.4 Пам’ятки для заповнення розділу 3 Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (додаток до Повідомлення за ф. № 20-ОПП).

Довідково: п. 8.1 розд. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами і доповненнями, встановлено, що платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку шляхом подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування, платник подає до контролюючого органу за основним місцем обліку Повідомлення за ф.№20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування щодо якого відбулися зміни.

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар