Відбувся квест “Сортуємо разом. Буду я природі другом”

2016 року, підписавши Угоду мерів, місто взяло на себе зобов’язання скоротити викиди СО 2 до 2030 року на 30%. 25 жовтня 2018 року прийнято рішення сесії міської ради  Про затвердження “Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату міста Переяслава-Хмельницького на 2018-2030 роки”, що є енергетичною стратегією міста. Крім того ми повинні підвищити стійкість до змін клімату шляхом адаптації. Щороку у місті відбуваються заходи до Тижня сталої енергії.

З нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища 05 червня 2019 року, в рамках проведення Тижня сталої енергії в місті Переяславі – Хмельницькому було проведено квест на базі ЗОШ № 1 “Сортуємо разом. Буду я природі другом “.

Мета заходу: пробудити інтерес до екологічних проблем, залучити учнів до збереження довкілля від забруднення, сприяти розвитку соціальної та екологічної свідомості, виховувати дбайливе ставлення до природи, поширити інформацію про важливість сортування сміття задля збереження довкілля та клімату, формування екологічної свідомості у дітей, мобілізувати громадське суспільство навколо питання поводження з твердими побутовими відходами.

До участі у квесті були залучені учні шостих, сьомих класів та волонтери.

Діти підготували презентації своїх команд: “Екологи”, “Зелений гомін”, “Еко-патруль”. У загальноосвітній школі № 2 діє “Шкільне лісництво”, тому команда була вдягнена у відповідний одяг. Діти підготували тематичні плакати, в яких висвітлюється питання клімату та охорони довкілля. Ірина Мацаєнко, яка виконує обов’язки енергоменеджера підготувала показ відеосюжету про вплив людини на зміни клімату. Також дітей ознайомили з діяльністю Угоди мерів та яким чином місто долучається до ініціативи. Волонтери допомогли дітям поглибити свої знання про захист довкілля та сортування відходів. Наприкінці квесту учні власноруч виготовили “Сонечко добрих справ для збереження природи”, де на промінчиках відобразили свої вчинки щодо збереження клімату та довкілля. Пісні, які були в презентаціях команд теж мали екологічну спрямованість. підчас квесту діти побували на таких “станціях”:  “Скарги рослин і тварин”, Зупинка “Червона книга України”, Соціальна реклама (розповсюдження інформації про сортування відходів), Зупинка “Екостанція чистоти”, Сонечко добрих справ для збереження природи.  

Діти отримали практичні знання по сортуванню, оскільки в перспективі планується забезпечення контейнерами по сортуванню всі бюджетні заклади міста. В майбутньому учасники квесту будуть організовувати у своїх школах еко – команди для впровадження заходів по збереженню довкілля та клімату. 

Додати коментар