Професіографічна екскурсія до редакції газети «Вісник Переяславщини»

19 квітня Переяслав-Хмельницькою міськрайонною філією КОЦЗ було організовано та проведено  для  учні 8 класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ №3 «Професіографічну екскурсію» до редакції газети «Вісник Переяславщани».  

На початку заходу директор центру зайнятості Любов Красова поінформувала школярів про необхідність свідомо підходити до вибору майбутньої професії, враховувати не тільки бажання, але і її потрібність на ринку праці. 

Хлопців та дівчат зустріла Галина Карпенко, яка з травня 2001 року є головним редактором газети, вона працює в редакції з 1978-го року.

 Бесіду пані Галина розпочалась з історії виникнення, а вона дуже багата і насичена подіями.

«Вісник Переяславщини» — одне з найстаріших видань не тільки на Київщині, але й в Україні. Перший номер газети вийшов друком 7 жовтня 1925 року, тоді вона називалась «Змичка». 

 Під час екскурсії учні знайомилися безпосередньо з професіями людей, які працюють в редакції: коректор, дизайнер, журналіст, менеджер з реклами, головний редактор. На власні очі учні побачити всі етапи додрукарської підготовки (розробка макета, дизайну), а також редагування, коректуру видання.

Такі екскурсії мають позитивне значення у профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю, адже знайомлять дітей з професіями безпосередньо в конкретних умовах професійної діяльності.

Додати коментар