Профорієнтаційний захід для учнів 8-х класів «Професії майбутнього»

Одним із пріоритетних напрямків діяльності служби зайнятості є проведення профорієнтаційної роботи зі старшокласниками та випускниками загальноосвітніх шкіл.

З метою ознайомлення з правилами вибору професіїпопуляризації професій, актуальних на ринку праці, сприяння самопізнанню та професійному визначенню 19 квітня 2019 року  Переяслав-Хмельницькою філією Київського обласного центру зайнятості було проведено профорієнтаційний захід «Професії майбутнього» для учнів 8-х класів міської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№2 .

Молодь ознайомилася із станом сучасного ринку праці, актуальними професіями, формулою вибору професії, основними помилками під час вибору майбутньої діяльності.

Захід розпочався з презентації послуг служби зайнятості, що надаються учнівській молоді. Учні отримали інформацію про стан регіонального ринку праці та перспективи його розвитку, потребу підприємств, організацій і установ у кваліфікованих кадрах, зокрема спеціалістах робітничих професій, вимоги до професій, можливості професійного зростання і самовдосконалення в процесі трудової діяльності, подальшого працевлаштування.

З учнями було проведене експрес-тестування за допомогою «Опитувальника професійної спрямованості Д.Голанда», під час якого учасники отримали відповіді щодо власного типу професійної спрямованості та зробили ще один крок у професійному самовизначенні.

По закінченні заходу молодь була запрошена на профдіагностичне тестування в зручний для них час.

 

Додати коментар