Профорієнтаційна робота –  крок за кроком

Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії – це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі. Від вибору професії у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя.

Тому профорієнтаційна робота зі старшокласниками – це один з пріоритетних напрямків роботи державної служби зайнятості. 

11 квітня 2019 року провідним фахівцем з профорієнтації Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії КОЦЗ Оксаною Мороз проведено 2  інтерактивних профорієнтаційних уроків на тему «Професія та спеціальність» для учнів 8-А класу та « Життєва компетенція» для учнів 9 –А класу Переяслав – Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ст. №3.

Мета заходів навчити  розрізняти восьмикласників поняття “професія” та “спеціальність”, сформувати основи розуміння понять “галузь” та “кваліфікаційні характеристики”.

Для девятикласників головним було  зрозуміти, що  означає поняття «життєва компетенція», а також набути  навичок орієнтуватись в нестандартних життєвих ситуаціях.

Для  кращого  засвоєння  та закріплення інформації для восьмикласників і для дев’ятикласників було проведено ряд цікавих інтерактивних вправ.

По завершенню уроків школярам було презентовано консультаційну мережу «Моя професія» та «Платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри державної служби зайнятості», а також запропоновано пройти тестування тим хто ще не встиг цього зробити.

Додати коментар