Відбулася щотижнева апаратна нарада

15 квітня в залі засідань Переяслав-Хмельницької міської ради відбулася чергова щотижнева апаратна нарада, яку провів міський голова Тарас Костін. Він відмітив, що минулий тиждень був насичений численними важливими для міста подіями.

8 квітня 2019 року в залі засідань Переяслав-Хмельницької міської ради відбувся тренінг по Проекту ЄС/ПРООН HOUSES, який провела Сівілія Черман – регіональний координатор ПРООН: “HOUSES” від ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень». До участі у заході були запрошені члени ОСББ та ініціативні групи. Обговорювались питання створення нових ОСББ та підтримки вже створених, проведення енергоаудиту, та ряд інших актуальних питань пов’язаних з функціонуванням та діяльністю ОСББ. На даний час таких об’єднань громадян у місті вже 15. Міський голова сказав, що потрібно залучати до створення ОСББ жителів інших будинків.

10 квітня делегація нашого міста під керівництвом  секретаря міської ради Петра Бочаріна, за участі працівників міськвиконкому та депутатів міської ради з метою перейняття досвіду та співпраці міст України по впровадженню інвестиційного проекту «Реконструкція мереж вуличного освітлення на основі LED технологій та впровадження міської системи керування вуличним освітленням» відвідала місто Лубни Полтавської області. У рамках цього візиту присутні також обмінялися досвідом у частині, що  стосується основних питань життєдіяльності двох міст: благоустрою, пільгового перевезення жителів міста, стану дорожнього покриття, безпритульних тварин, утилізації сміття,  фінансування різних галузей господарства, транспорту тощо.

11 квітня біля ЗОШ №1 відбувся мітинг з нагоди Міжнародного Дня визволення в’язнів фашистських концтаборів. У ньому взяли участь представники влади, громадських організацій, колишні в’язні міста та району, діти війни, учні та жителі міста.

Також, 11 квітня делегація на чолі з керуючою справами міськвиконкому Ольгою Гребенщиковою відвідала місто Глобино, де вивчала позитивний досвід формування та функціонування територіальної громади. Кращі практики будуть впроваджені у майбутньому у нашому місті.

12 квітня в конференц-залі Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості під керівництвом Народного депутата України Артура Палатного відбулося виїзне засідання комітету Верховної ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Переяслав-Хмельницький – місто-музей зі значним туристичним потенціалом». У роботі засідання взяли участь Народні депутати України, представники профільних державних, обласних та місцевих органів влади, депутати міської ради, представники громадських організацій, науковці, журналісти. Перед присутніми виступили: міський голова Тарас Костін  історик та науковець Олександр Колибенко, начальник відділу культури і туризму Переяслав-Хмельницької міської ради Антоніна Курченко, громадський активіст, засновник громадської ініціативи «Корінь нації – мандрівка Україною крізь віки» Микола Богатир, президент Федерації повітроплавання України, В’ячеслав Гардашник.

Нещодавно командування військової частини А3085 звернулось до громади міста Переяслава-Хмельницького щодо передачі їм музейних експонатів військової техніки. З цього приводу відбулося громадське обговорення. Після виступів  учасників зібрання – більшість із яких висловила своє рішуче – проти вивезення військової техніки з території міста, було прийнято рішення до 9 травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, за участі представників військової частини А3085 і небайдужих жителів міста, відреставрувати наявну техніку та пофарбувати її. 

Міський голова анонсував проведення 16 квітня засідання щодо створення ініціативної групи з розробки Стратегії розвитку міста. Також він повідомив присутніх про нове кадрове призначення. Новий керівник ВУЖКГ – Сущук Тетяна Вікторівна. До цього вона працювала головним бухгалтером цього ж підприємства.

Секретар ради Петро Бочарін повідомив, що триває другий тур виборів Президента України. Відповідно до календарного плану виборчі комісії повинні провести свої перші засідання та розповсюдити повідомлення для громадян. Потрібно забезпечити порядок на дільницях. Розпочинається робота постійних комісій перед черговою сесією міської ради. Закінчуються терміни подання проектів рішень ради, тож відповідним структурним підрозділам виконкому та ради потрібно активізувати роботу з підготовки проектів рішень.

Керуюча справами Ольга Гребенщикова повідомила, що 23 квітня відбудеться чергове засідання виконавчого комітету.

Після проведення апаратної наради міський голова за участі першого заступника Олександра Слюсара провів робочу нараду з керівниками комунальних служб.

 

 

Додати коментар