У місті стартувала оздоровча кампанія-2019

15 квітня 2019 року відбулося засідання оперативного штабу при виконавчому комітеті Переяслав – Хмельницької міської ради із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році під головуванням заступника міського голови Валентини Губенко.

На засіданні обговорювались питання:

– проведення оздоровчої кампанії за кошти міського бюджету у 2019 році;

– проведення тендерних торгів по закупівлі оздоровчих та відпочинкових послуг;

– забезпечення послугами оздоровлення та відпочинку дітей та підлітків  cтаном на 15 квітня 2019 року за кошти державного бюджету;

– хід підготовки організованого відпочинку дітей та підлітків в    пришкільних таборах загальноосвітніх навчальних закладів міста;

  – санаторне  оздоровлення дітей міста, які  стоять на «Д»-обліку.

Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 15 березня 2019 року №142 «Про організацію і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році», на виконання міських програм захисту прав дітей, організації відпочинку та оздоровлення дітей, в місті стартувала оздоровча кампанія.

У зв’язку з цим оновлено склад міського оперативного штабу, розроблено план заходів щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей та підлітків влітку 2019 року.

У місті 3151 дитина віком від 7 до 17 років підлягає оздоровленню, з них 2303 дитини – діти пільгових категорій.  За прогнозними показниками, у 2019 році близько 55% дітей можуть бути охоплені оздоровчими та відпочинковими послугами.

З міського бюджету виділено 600 000 грн. (планується оздоровити близько 70 дітей пільгових категорій.)

Станом на 15 квітня за кошти з державного та обласного бюджетів оздоровлено 24 дитини, з них 6 дітей з багатодітних сімей в Міжнародному дитячому центрі «Артек», 6 дітей в Українському дитячому центрі «Молода гвардія» та 12 дітей пільгових категорій в санаторних здравницях через комунальне некомерційне підприємство «Переяслав – Хмельницький центр первинної медико-санітарної допомоги».

Влітку планується організувати для 1000 дітей відпочинок в пришкільних таборах навчальних закладів міста.

На засіданні штабу обговорили також рекомендації спеціалістів Держпродспоживслужби щодо належної організації роботи в таборах, керівників закладів охорони здоров’я щодо оформлення медичних довідок дитини та супроводу до місць оздоровлення і в зворотному напрямі.

При бажанні батьків отримати путівку на оздоровлення дитини, один з батьків може подати до Переяслав-Хмельницького центру надання адміністративних послуг (к.101, Переяслав-Хмельницька міська рада), відповідно до Положення, заяву, вказавши прізвище, ім’я, по батькові дитини, копії паспорта заявника, свідоцтва про народження, документів, які підтверджують статус дитини, довідку про склад сім’ї з вказанням реєстрації дитини, довідку із закладу навчання дитини. Документи приймаються при наявності оригіналів.

Телефони для довідок: (04567) 5-86-23, 5-86-29.

Додати коментар