Підведено підсумки першого місяця монетизації субсидій 

09.04.2019 року в міській раді під головуванням заступника міського голови Валентини Губенко відбулась робоча нарада по питанню підведення підсумків першого місяця монетизації субсидій. На нараду були запрошені керівники та відповідальні спеціалісти соціальних та комунальних служб міста, які безпосередньо займаються питанням монетизації субсидій, а саме: управління соціального захисту населення Переяслав-Хмельницької міської ради, управління Пенсійного фонду, Ощадбанку, відділення Укрпошти, всі комунальних організацій міста.

Було заслухано всіх керівників та відповідальних спеціалістів вищезгаданих служб та організацій щодо впровадження механізму монетизації субсидій за березень 2019 року.

За інформацією начальника управління соціального захисту населення Миколи Гущі, в цілому, всі служби спрацювали злагоджено і відповідально. На підсумковій обласній нараді з цього питання зауважень до роботи міських служб не було. Між тим, в силу різних причин, більше 300 пенсіонерів змушені були отримати готівкою субсидію в ощадбанку, а не разом із пенсією, як того вимагає діюче положення про монетизацію. Працівниками управління були внесені відповідні зміни до реєстру і всі пенсіонери отримали свою субсидію готівкою. На квітень місяць уже сформовано і передано  до Міністерства соціальної політики новий реєстр отримувачів субсидій, згідно якого через управління Пенсійного фонду міста субсидію готівкою у квітні 2019 року отримають разом з пенсією 2916 пенсіонерів, а 1342 сімей отримають субсидію готівкою через відділення Ощадбанку. Звертаємо увагу, що субсидію готівкою отримають у квітні ті сім’ї, яким субсидія була призначена у жовтні, листопаді та грудні 2018 року. Тим, кому субсидія була призначена у січні, лютому і березні 2019 року, субсидію готівкою отримають в кінці травня 2019 року, після закінчення опалювального періоду і проведення остаточного перерахунку.

За інформацією комунальних служб міста проплата платежів за лютий 2019 року пройшла в тих самих відсотках, що і в попередні місяця. Отже отримувачі субсидій добросовісно використали отриману готівку і отриману економію на оплату своїх платежів. Таким чином процес монетизації в місті відбувся. Протягом квітня всі отримувачі субсидій отримають повідомлення від управління соціального захисту населення про остаточний перерахунок субсидій за опалювальний період.

 Були обговорені питання подальшої співпраці  всіх служб, щоб процес монетизації успішно пройшов і в квітні місяці.

     

Додати коментар